ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Η Ζυθοποιία Πηνειού παρουσίασε τη νέα της ετικέτα Lola IPA με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο χώρο του ζυθοποιείου

Η επίσημη παρουσίαση της νέας Lola IPA πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/11/2019,  σε ένα all day event με παράλληλες εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη νέα μπίρα αλλά και να ενημερωθούν για τον τρόπο παρασκευής, τα υλικά και την ιστορία της συγκεκριμένης κατηγορίας. Πολλοί επέλεξαν να κάνουν και μια μικρή ξενάγηση στο χώρο της παραγωγής για να δουν από κοντά το χώρο που παράγονται οι τρεις ετικέτες της Ζυθοποιείας Πηνειού. Την  ζυθογνωσία συνόδευσαν εξαιρετικοί μεζέδες και το βραβευμένο παραδοσιακό τυρί της Τυροκομικής Γκάνας.

Η Ζυθοποιία Πηνειού σήμερα παράγει τρεις τύπους μπίρας: Τη Lola Pilsner, τη Lola Belgian Ale και τη Lola IPA, τις οποίες μπορείτε  να βρείτε σ’ αρκετά σημεία ( https://www.pineiosbrewery.gr/find-lola/) καθώς και στις εγκαταστάσεις του ζυθοποιείου.

Λίγα λόγια για την νέα ετικέτα:

Η Lola IPA στην πρώτη ματιά ξεχωρίζει από το χάλκινο χρώμα της, την ελαφρώς θολή όψη της και τον πλούσιο λευκό αφρό της. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα εσπεριδοειδών και φρεσκοψημένου ψωμιού. Γευστικά, είναι πικρή με πιπεράτες και γήινες νότες και ελαφριά γεύση ψωμιού και καραμέλας. Η επίγευσή της είναι καθαρή, ελαφρώς πικρή και με αρκετή διάρκεια.

Η Lola IPA συνοδεύει λιπαρά φαγητά και ψάρια, καθώς και ψητά και τηγανητά κρέατα και αγαπάει ιδιαίτερα τις έντονα αρωματικές και πικάντικες κουζίνες όπως η Μεξικάνικη, η Ταυλανδέζικη και η Ινδική. Ταιριάζει επίσης με γλυκά που έχουν ως βάση τους τα εσπεριδοειδή.

Previous ArticleNext Article