top, Μαγνησία, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Theo Descending( Descendink Tattoo Studio) : Όταν το πάθος για ζωγραφική μετατρέπεται σε τατουάζ

Τον Theo τον συναντήσαμε στο μαγαζί του λίγο πριν φύγει για να συμμετάσχει σε άλλο ένα tattoo convention και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες. Ανήσυχο πνεύμα και το βλέμμα του λάμπει όταν μιλάει για τα tattoo και εμείς δεν χορταίνουμε να τον ακούμε να μας μιλάει για το πάθος του αυτό… και να χαζεύουμε στους τοίχους τα φοβερά σχέδια που έχει “χτυπήσει”.

Συνέντευξη: Κάρολος Πασιντέλης

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τατουάζ και έχει γίνει το πάθος σου;

Το πάθος μου ξεκίνησε από τότε που θυμάμαι στον εαυτό μου τη ζωγραφική και το σχέδιο να είναι κύρια στοιχεία της καθημερινότητάς μου. Ωστόσο, από το 2012 ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη φύση του τατουάζ και από εκείνη τη στιγμή δεν σταμάτησα ούτε στιγμή μέχρι και σήμερα.

Ποιά σημεία είναι τα πιο επίπονα για τατουάζ και τι πρέπει να προσέξει κάποιος για την σωστή φροντίδα του;

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν σημεία που να πονάνε λιγότερο ή περισσότερο. Σίγουρα σημαντικό παράγοντα αποτελεί η ψυχολογία, να είσαι ξεκούραστος και να έχεις γεμάτο και γερό στομάχι πριν το τατουάζ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια ευαίσθητα σημεία του σώματος που ίσως αυξάνεται κατά ελάχιστα ο πόνος, όπως τα πλευρά και ο λαιμός.

Πόσα χρόνια διατηρείς κατάστημα στον Βόλο και ποια σχέδια σου ζητούν οι πελάτες;

Το στούντιο λειτουργεί από το 2014 και πλέον υπό νέα διεύθυνση (Δημητριάδος 190). Πλέον συνήθη σχέδια είναι τα μικρά, όπως γράμματα, φράσεις και σύμβολα κ.α. .

Το τατουάζ γενικά έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει αυτό και στα σχέδια; Δηλαδή ανά περιόδους να σου ζητήσουν tribal, ρεαλιστικά κλπ;

Όπως σε κάθε ιδέα, όσο πιο διαδεδομένη είναι τόσο περισσότερο βλέπουμε μοτίβα να επαναλαμβάνονται. Το ίδιο ισχύει και στα τατουάζ. Σίγουρα στην επικαιρότητα ανά περιόδους υπάρχουν πανομοιότυπα σχέδια, ωστόσο ειδικεύομαι στα ρεαλιστικά σχέδια- πορτραίτα.

Θεωρείται ταμπού το τατουάζ στον εργασιακό χώρο; Τι σου λένε οι πελάτες σου;

Στην Ελλάδα, δυστυχώς ή ευτυχώς τα τατουάζ δεν είναι ευρέως διαδεδομένα και αποδεκτά σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Σίγουρα, όμως, υπάρχει βελτίωση συγκριτικά με προηγούμενες δεκαετίες .

Σε ποιες εκθέσεις έχεις συμμετάσχει σε εξωτερικό και στην Ελλάδα και τι διαφορές βλέπεις;

Τα τελευταία χρόνια έχω συμμετάσχει σε πληθώρα εκθέσεων στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Παραδόξως, το επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα είναι αντάξιο της δουλειάς στο εξωτερικό, καθώς οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη και να μοιραστούν πρωτότυπες ιδέες.

Βρείτε τον Theo στο Descendink Tattoo Studio στη Δημητριάδος 190, τηλ. 2421021577, κιν. 6975579309,

mail: theo.descending@hotmail.com

 

Previous ArticleNext Article