top, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΡΟΣΩΠΑ

The Messengers: Η μουσική στη διαπασών!

Οι Messengers είναι ένα πενταμελές συγκρότημα που δημιουργήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια στον Βόλο. Τους έχουμε δει σε διάφορα stage της περιοχής όπου έχουν συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκές Γιορτές Μουσικής με αρκετές μπάντες, αλλά και σε αποκλειστικά δικές τους εμφανίσεις. Ένας κλασσικός ( τρελός ) ντράμερ, μία ήσυχη δύναμη ή αλλιώς μπασίστας, ένας ρυθμικός κιθαρίστας – ρομπότ, ο μαέστρος (και όχι μόνο) lead guitarist και ένας περίεργος τύπος στον ρόλο του frontman, συνθέτουν αυτό το σχήμα.

Δηλαδή μιλάμε για τους:

Γιώργος – Φίλιππος Μπόγδος – Lead Guitar
Ηλίας Χατζηστεφανίδης – Rhythm Guitar
Κάρολος Πασιντέλης – Vocals
Γιώργος Ζινδριλής – Drummer
Γιάννης Μπανταβάνης – Bass Player

Ποιο είδος χαρακτηρίζει το συγκρότημα;

Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε ταμπέλα σε ότι σχετίζεται με την μουσική, αν και αυτή η ερώτηση είναι η πιο συνηθισμένη. Για να συμπεριλάβουμε όσο περισσότερα μπορούμε, εκφράζουμε  το ύφος του συγκροτήματος ως alt (alternative) rock, με hard rock και funk στοιχεία.

Σίγουρα σαν μπάντα θα έχετε πολλά να μας πείτε για ένα live. Πολλά συναισθήματα, από την πρώτη νότα έως το χειροκρότημα. Υπάρχει κάτι το οποίο σας έχει μείνει αξέχαστο;

Σίγουρα κάθε live είναι διαφορετικό και πάντα προσπαθείς να κρατήσεις όσο περισσότερα μπορείς. Μια από τις στιγμές που σίγουρα θα θυμόμαστε, είναι το live μας στην Θεσσαλονίκη. Ήταν η ώρα που λέγαμε ένα από τα αγαπημένα μας κομμάτια, το Blazing Choir, το οποίο γράφτηκε για τα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι. Πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε ζητήσαμε από τον κόσμο να ανάψει τους φακούς από τα κινητά και να τα σηκώσει ψηλά. Πέρα από το ότι το κοινό ανταποκρίθηκε σε αυτό, άρχισε να μας ακολουθεί και στο κομμάτι. Γενικότερα, όταν κοινό και η μπάντα γίνονται ένα δημιουργείται μια μαγική ατμόσφαιρα που είναι δύσκολο να ξεχαστεί.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο σε μία μπάντα;

Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία σε όλους τους τομείς. Από εκεί και πέρα, ένα βασικό κομμάτι είναι η σύνδεση – σχέση μεταξύ των μελών. Πιστεύουμε πως εκεί είναι η αρχή για το οτιδήποτε. Εκτός από αυτό, ποντάρουμε στο συναίσθημα και στην έκφραση του μέσα από τα τραγούδια που γράφουμε ή επιλέγουμε να πούμε. Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς δουλειάς και ας μην ξεχνάμε ότι στην μουσική συνεχώς μαθαίνεις. Με την ευκαιρία αυτή, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας στηρίζουν αυτά τα χρόνια και είναι πραγματικά δίπλα στους Messengers.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από τους Messengers;

Σίγουρα καινούρια κομμάτια, τα οποία θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους και όσα περισσότερα live έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε. Get Ready and keep Rockin’!!!

Συνέντευξη: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

Previous ArticleNext Article