Διάφορα, Κόσμος

«Just because I am a woman» γράφει η λεζάντα που συνοδεύει τις εικόνες των «κακοποιημένων» προσωπικοτήτων

Ανατριχίλα και ντροπή προκαλούν τα στοιχεία για τη βία σε βάρος των γυναικών εν έτη 2019. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν ανά τον κόσμο σε μια προσπάθεια τόνωσης της φωνής όσων γυναικών κακοποιούνται και φοβούνται να μιλήσουν.

Απασχόλησε πολύ, πάντως, για ακόμη μια φορά εγχείρημα που ανήκει στον 46χρονο Ιταλό καλλιτέχνη και ακτιβιστή Alexsandro Palombo, ο οποίος παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Εδώ και χρόνια ασχολείται με την υπόθεση της κακοποίησης σε βάρος των γυναικών και μέσα από τα έργα του στοχεύει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνωμή.

Αυτή τη φορά επέλεξε να υπογραμμίσει το πρόβλημα με εικόνες ισχυρών γυναικών της πολιτικής σκηνής, τις οποίες παραποίησε και δημοσίευσε στο Facebook.

gyn01

Επέλεξε, συγκεκριμένα, να σχεδιάσει μώλωπες πάνω σε φωτογραφίες των Άνγκελα Μέρκελ, Χίλαρι Κλίντον και Μισέλ Ομπάμα. Κακοποιημένες εμφανίζονται και η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, γνωστή Αμερικανίδα πολιτικός των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια, όπως και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης πολιτικός Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Στο κάδρο βρίσκονται τόσο η Ινδή πολιτικός Σόνια Γκάντι, όσο και η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, η οποία έγινε τελευταία αποδέκτης σεξιστικών σχολίων από τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου.

Στις φωτογραφίες οι συγκεκριμένες γυναίκες κοιτάζουν ευθεία στον φακό, ενώ την ίδια ώρα διαφαίνονται ξεκάθαρα οι τραυματισμοί σε διάφορά μέρη του σώματός τους.

Τα πρόσωπα των κυριών αυτών εμφανίζονται έχοντας πίσω τους μαύρο φόντο, ενω στο κάτω μέρος της οθόνης αναγράφονται φράσεις όπως: «Είμαι θύμα βίας», «Λαμβάνω χαμηλότερο μισθό», «Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιον θέλω να παντρευτώ», «Έχω υποστεί ακρωτηριασμό γεννετικών οργάνων».

Με αυτά τα λόγια επιχειρεί ο Ιταλός καλλιτέχνης να στείλει το δικό του μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article