Ειδήσεις, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ

Νεκρό παιδάκι 2,5 ετών από ασφυξία στο Ίλιον

Σε κατάσταση σοκ μια 35χρονη μητέρα μετέφερε περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα το ηλικίας 2,5 ετών αγοράκι της σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. «Σώστε το παιδί μου», ούρλιαζε απελπισμένη η γυναίκα, ωστόσο, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο παιδάκι, αφού ήταν ήδη νεκρό.

«Φώναζε σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου», είπε ο διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης.

Το αγοράκι πέθανε από ασφυξία, όταν παγιδεύτηκε στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού, που βρισκόταν στο δωμάτιο που μοιραζόταν με το μεγαλύτερο αδελφάκι του, στο σπίτι τους στο Ίλιον.
Όπως κατέθεσε η μητέρα, εκείνη κοιμόταν μαζί με τον σύντροφό της στον καναπέ του σαλονιού και δεν αντιλήφθηκε το θανάσιμο παιχνίδι του αγοριού.  Το αγοράκι είχε καταφέρει να βγει από την κούνια του.
Όταν κάποια στιγμή η μητέρα ξύπνησε και πήγε να ελέγξει τα παιδιά διαπίστωσε ότι το μικρότερο αγοράκι ήταν άφαντο. Το βρήκε τελικά αναίσθητο. Σε κατάσταση σοκ το πήρε και το μετέφερε στην κλινική, αλλά ήταν ήδη αργά. Το αγοράκι έφερε και μια μελανιά στο μέτωπο και έτσι εικάζεται ότι έπεσε με το κεφάλι μέσα στο κρεβάτι – μπαούλο, ενδεχομένως να έχασε και τις αισθήσεις του κατά την πτώση και έτσι δεν φώναξε σε βοήθεια.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα του Περιστερίου, ενώ ο ιατροδικαστής αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού. Σε βάρος της μητέρας σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article