top, Εκδηλώσεις, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΑ

Το νέο είδος χορού που σπάει τα ταμεία…έρχεται στο Βόλο!!

Λίγο πριν έρθει στο Βόλο στις 8 Δεκεμβρίου ο δημιουργός του χορευτικού είδους Parumba, Paris Nagual μας παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη

Τι είναι η Parumba;

H Parumba είναι ένας συνδυασμός ρυθμών μουσικής και κίνησης που προσφέρουν τόνωση, ενδυνάμωση, κάψιμο θερμίδων και βελτίωση φυσικής κατάστασης!

Εφευρέτης του Μαθήματος Parumba είναι ο Πάρης Κοντόπουλος ένας άνθρωπος με πολλή θετική ενέργεια που έχει φτιάξει τη δική του “σχολή” στην αεροβική, ο οποίος εδώ και εννέα χρόνια συνεργάζεται με μεγάλα γυμναστήρια στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στα 15 του αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρά του να γίνει χορευτής.

Στη συνέχεια έφυγε για σπουδές στο Λονδίνο για 3 χρόνια, έτσι ώστε να μπορεί να επεκτείνει την εμπειρία του στην κινησιολογία στο χώρο όπου αποφοιτά ως πιστοποιημένος εκπρόσωπος.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, επινοεί την Parumba που προκάλεσε ανατροπές και η δουλειά του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διδάσκει τεχνικές και μεθόδους που έχουν να κάνουν με εναλλακτικές μορφές άσκησης.

Πλέον έχεις γίνει ευρέως γνωστός ως Πάρης Ναγκουάλ. Πες μας λίγα λόγια για σένα, ποιος είναι ο Πάρης και τι σημαίνει αυτό το ‘’ψευδώνυμο’’;

Το Nagual είναι μία οντότητα που μπορεί να σου μεταφέρει το σημείο συναρμογής σου. Μία οντότητα που μπορεί να σε γιατρέψει με διάφορους τρόπους όχι σαν χίλερ, αλλά σαν κάτι πολύ μεταφυσικό, στο οποίο και ο ίδιος πιστεύω, γιατί πιστεύω πολύ στα μεταφυσικά πρέπει να σου πω.

H παρούμπα αποτελεί δική σου έμπνευση; Έχουμε δει μέσα από τα βίντεο σου πως συνδυάζεται χορός με ελληνική μουσική. Πώς δημιουργήθηκε αυτό το είδος γυμναστικής;

Ναι δική μου. Τι πιο ωραίο από ένα τραγούδι με μπουζούκι, ένα λαϊκό τραγούδι.  Απλά πράγματα. Μια φούντωση μία φλόγα έχω μέσα στην καρδιά. H Parumba είναι ένας συνδυασμός ρυθμών μουσικής και κίνησης που προσφέρουν τόνωση, ενδυνάμωση, κάψιμο θερμίδων και βελτίωση φυσικής κατάστασης!

Υπάρχουν περιορισμοί στο να κάνει κάποιος παρούμπα;

Κανένας δεν ήθελα να αποκλειστεί όπως και καμία κατηγορία ανθρώπων.

Κάνεις συχνά περιοδείες ; Ποια είναι η ανταπόκριση και η υποδοχή του κόσμου στην επαρχία;

Αυτή είναι η δεύτερη περιοδεία μου μέσα στα 4 χρόνια.  Στην επαρχεία σίγουρα όπου και αν πάω γίνεται περισσότερο χαμός

Μίλησε μας λίγο για το κοινό που σε ακολουθεί.

Το κοινό μου είναι ο Παρουμποστρατός μου και με έχουν βάλει στα σπίτια τους όλοι με τα βίντεο μου σαν φίλο, σαν αδερφό, σαν γιο.

Έχουμε δει πως ασχολείσαι πολύ και με τις φιλανθρωπίες. Τι σε ώθησε σε αυτό;

Ευτυχώς κάνω και άλλες δουλειές ώστε να μπορώ να κάνω φιλανθρωπίες. Με ώθησε το γεγονός ότι γνωρίζω ότι πολλοί λίγοι είναι οι πραγματικοί φιλάνθρωποι. Στηρίζω ιδιαίτερα τον οργανισμό “Γέφυρα Ζωής” που ασχολείται με παιδιά ΑΜΕΑ και βρίσκεται στην Ιερά Οδό 310 στην Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψη σου στην πόλη μας, τι να περιμένουν να δουν οι θαυμαστές σου από εσένα στην εκδήλωση;

Θα δούνε απλότητα από έναν άνθρωπο που είναι φίλος τους και όχι ένας σταρ.  Χορός, πανικός και το σύνθημα μας «πετάμε τα ψυχοφάρμακα».

Ακολούθησε τον στη σελίδα του στο Facebook εδώ για να μαθαίνεις περισσότερα!!

Συνέντευξη: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

Previous ArticleNext Article