top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη κ. Βασιλειάδη Αριστείδη για το 32ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr και του ΣΥΔΑΜ στο Βόλο

Κ. Βασιλειάδη, δώστε μας αρχικά μερικές πληροφορίες για τα συνέδρια που διοργανώνετε καθώς και για τους στόχους αυτών. Πού απευθύνονται και με τι ασχολούνται;

Τα ασφαλιστικά συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation διοργανώνονται εδώ και 9 χρόνια σταθερά σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Απευθύνονται σε όλους τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου καθώς και σε επιχειρηματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της ασφάλισης αλλά και για νέα καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα.

Το insuranceforum.gr αποτελεί τη μοναδική κλαδική δημοσιογραφική ιστοσελίδα η οποία ενημερώνει 100% για θέματα που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Με αυτή τη λογική καθιερώθηκαν και τα συνέδριά μας προκειμένου να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν συχνότερα κοντά στους διαμεσολαβητές και να αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους, τις ανάγκες τους αλλά και τις σχετικές με τον κλάδο ανησυχίες τους. Παράλληλα, μέσα από τα συνέδριά μας οι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες από ανθρώπους της αγοράς και να γνωρίσουν πρώτοι τις αλλαγές αλλά και τις προοπτικές του κλάδου. 

Ο Βόλος αποτελεί μία από τις πόλεις που επισκέπτεστε σχεδόν κάθε χρόνο. Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις περιοχές στις οποίες διοργανώνετε τα ασφαλιστικά σας συνέδρια;

Το επιμελητήριο του Ν. Μαγνησίας έχει εγγεγραμμένους δεκάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και αυτό δείχνει και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Παράλληλα, από τις πρώτες χρονιές που επισκεφθήκαμε τον Βόλο διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον των επαγγελματιών, προκειμένου να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και την πορεία του κλάδου.

Ο Βόλος αποτελεί σταθερό προορισμό για τα συνέδριά μας τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλω να ομολογήσω πως οφείλεται και στην πολύτιμη υποστήριξη του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ). Μέσα από ένα συνέδριο πλήρως ανανεωμένο και με ιδιαίτερα καταξιωμένους εισηγητές θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τις τάσεις της αγοράς, να μεταφέρουμε τον παλμό της διαμεσολάβησης, αλλά και να κατανοήσουμε όλες τις αλλαγές που επέρχονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας που πια καλπάζει.

Μέσα από τις δύο θεματικές ενότητες του συνεδρίου μας ο στόχος είναι ένας. Η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου του Ν. Μαγνησίας για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, μεταξύ άλλων οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα όπως:

–           Internet of Things ή Insurance of Thigs; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση.

–           Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει ο νόμος GDPR στην εργασία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

–           Ποιες είναι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξει και στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με όλους τους ομιλητές αλλά και ανθρώπους της αγοράς όπου και θα συζητηθούν τα σημαντικότερα θέματα του κλάδου. 

Είστε ένας άνθρωπος που δραστηριοποιείστε πολλά χρόνια στον κλάδο της ενημέρωσης των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου. Ποια θεωρείτε πως είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ασφ. Διαμεσολαβητές σήμερα;

Καταρχήν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές κλήθηκαν τα τελευταία χρόνια να προσαρμοστούν σε πάρα πολλές αλλαγές που επήλθαν στον κλάδο. Οι αλλαγές αυτές είχαν κυρίως θεσμικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα την προσαρμογή τους στην IDD και τον GDPR.

Σίγουρα πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν θετικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία του κλάδου, όσον αφορά στους καταναλωτές, από την άλλη όμως πλευρά, η προσαρμογή αυτή δημιούργησε πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Όπως κάθε αλλαγή έτσι και οι επαγγελματίες χρειάζονται χρόνο, προκειμένου να αφομοιώσουν τις αλλαγές, οι οποίες έρχονται στο 100% από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Από κει και πέρα σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η σχετικά χαμηλή ζήτηση ασφαλιστικών προϊόντων από πλευράς καταναλωτών, οι direct πωλήσεις και το χαμηλό ασφάλιστρο που κυκλοφορεί στην αγορά (κυρίως στον κλάδο οχημάτων), το οποίο έχει συρρικνώσει πάρα πολύ το εισόδημα των επαγγελματιών. 

Πώς μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος το συνέδριό της Insurance Innovation;

Το 32ο Ασφαλιστικό συνέδριο της Insurance Innovation θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 17.30 – 20.30 στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos.

Η είσοδος για όλους είναι εντελώς δωρεάν και η εγγραφή γίνεται την ίδια στιγμή.

Όλες τις πληροφορίες του συνεδρίου (ομιλητές, πρόγραμμα, πρόσκληση κλπ) μπορεί κάποιος να τις δει από το www.insuranceconference.gr

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Επιμελητήριο Ν. Μαγνησίας για την υποστήριξή του, τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας και την πρόεδρο κα Αννα Τσιτσιγιάννη για την πολύτιμη βοήθεια και την επικοινωνιακή υποστήριξη της εκδήλωσης.

Previous ArticleNext Article