top, Μαγνησία, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΡΟΣΩΠΑ

Ιόλη Σκούρτη- Τσικουροπούλου: Η φωνητική και το τραγούδι είναι πάθος

Η κ. Ιόλη Σκούρτη – Τσικουροπούλου είναι μία από τις πιο διακεκριμένες και αγαπητές φωνές της πόλης μας. Οι σπουδές της πάνω στην μουσική είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, ξεκινώντας από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Πλέον διδάσκει φωνητική στο ΙΟΛΗ – Στούντιο Φωνητικής Τέχνης.

Ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από μια συνέντευξη που μας παραχώρησε στο περιοδικό μας “Φοιτητικός Οδηγός 2019”

Κυρία Σκούρτη, πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με το τραγούδι;

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη επαφή με το τραγούδι ήρθε σχετικά νωρίς.  Όταν ήμουν 6 ετών, η μητέρα μου πληροφορήθηκε πως μία χορωδία ζητούσε παιδικές φωνές. Μετά από κάποια χρόνια, γύρω στα 12, μία δασκάλα μονωδίας έπεισε τους γονείς μου πως πρέπει να ακολουθήσω την μουσική και έτσι άρχισα τις σπουδές μου στο κλασσικό τραγούδι. Κάνοντας αυτή την αναδρομή, θα ήθελα να πω ότι οι γονείς μου πάντα με υποστήριζαν σε αυτή μου την επιλογή και ήταν δίπλα μου συνεχώς.

Τι σας οδήγησε να ξεκινήσετε το ΙΟΛΗ – Στούντιο Φωνητικής Τέχνης και γιατί ξεχωρίζει;

Ουσιαστικά ήθελα να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό, κάτι καινούριο.Ονειρευόμουν πάντα έναν χώρο φιλικό προς τους μαθητές, με την δική μου αισθητική και εξοπλισμό που μπορεί να καλύψει στο έπακρον τις ανάγκες οποιουδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με την φωνή του. Το στούντιο φωνητικής που έχω ανοίξει, αποτελεί μία καινοτομία στην μουσική κοινωνία της πόλης μας. Εδώ ο μαθητής μπορεί να ασχοληθεί με οποιοδήποτε είδος μουσικής επιθυμεί, σε ατομικά αλλά και ομαδικά μαθήματα, με δικές του επιλογές τραγουδιών και όχι μόνο. Προσπάθησα να φέρω κάτι ξεχωριστό και πιστεύω πως το κατάφερα.

Πιστεύετε πως η μουσική είναι τρόπος ζωής; Τι θα συμβουλεύατε σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει το τραγούδι;

Εννοείται πως είναι τρόπος ζωής. Υπάρχει στην καθημερινότητά μας, στις πιο όμορφες και δύσκολες στιγμές του καθενός. Θεωρώ πως όλοι έχουν κρυμμένο το ταλέντο της μουσικής μέσα τους. Αρχικά, κάποιος ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι πρέπει να σταματήσει να το σκέφτεται και απλά να το κάνει. Αξίζει τουλάχιστον μία προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο αλλά η φωνή είναι το πιο όμορφο και εντυπωσιακό όργανο.

Βρείτε την στο στούντιο της Γαμβέτα 30 και στο τηλέφωνο 2421032572 ή στη σελίδα της στο facebook ΙΟΛΗ- στούντιο φωνητικής τέχνης

Previous ArticleNext Article