Ελλάδα, Καιρός

Ο καιρός τα Χριστούγεννα- Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από το meteo:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, περιμένουμε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019. Μέχρι νωρίς το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τοπικά στα δυτικά και νότια, συνοδευόμενες από παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 στα νησιά του Ιονίου και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ και κατά τόπους 8 έως 9 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Καλό και διαυγή καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ.

Άστατος καιρός και πολλά μποφόρ ανήμερα των Χριστουγέννων

Ανήμερα των Χριστουγέννων αναμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article