Ειδήσεις, Κόσμος

Φωτιά λόγω πυροτεχνημάτων σε ζωολογικό κήπο στη Γερμανία – Νεκρές δεκάδες μαϊμούδες

Ο 48χρονος Μάσα, ο γηραιότερος γορίλας στην Ευρώπη, βρήκε φρικτό θάνατο όπως και πέντε ουρακοτάγκοι, άλλος ένας γορίλας, ένας χιμπατζής και 25 άλλα ζώα από τη φωτιά που ξέσπασε με την έλευση του Νέου Έτους σε ζωολογικό κήπο στο Κρέφελντ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Κρέφελντ, η φωτιά προκλήθηκε από φαναράκια κινεζικής προέλευσης που βρέθηκαν στο χώρο του ζωολογικού κήπου.

Οι γερμανικές αρχές ανακρίνουν μία ομάδα νεαρών, οι οποίοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», παραδόθηκαν στην αστυνομία θεωρώντας τους εαυτούς τους υπεύθυνους για την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς αυτοί φέρεται να τοποθέτησαν τα φαναράκια.

Τα φαναράκια είναι απαγορευμένα στην πόλη, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Γερμανίας και για αυτό, οι αρχές ζήτησαν από όσους είδαν τι συνέβη να καταθέσουν όσα γνωρίζουν στην αστυνομία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, αμέσως μετά τους εορτασμούς για την έλευση του νέου έτους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά εξαπλώθηκε ιδιαίτερα γρήγορα.

«Ήταν ένα τεράστιο τείχος πυρκαγιάς», δήλωσε στην εφημερίδα «Rheinische Post» ένας από τους μάρτυρες προσθέτοντας πως «η μυρωδιά ήταν τρομερή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, η πρώτη κλήση έγινε 38 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της πρωτοχρονιάς. Από τις φλόγες διασώθηκαν μόνο δύο χιμπατζήδες, οι οποίοι φέρουν εκτεταμένα εγκαύματα.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ευχαρίστησε το κοινό τις για τις πολυάριθμες προσφορές βοηθείας, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι σαφές τι είδους βοήθεια έχει ανάγκη.

«Βρισκόμαστε ακόμη υπό την επήρεια σοκ και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς αν και πού απαιτείται βοήθεια». Ο ζωολογικός κήπος στο Κρέφελντ είχε ανοίξει το 1975 και με την πάροδο των ετών φιλοξένησε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες. Περίπου 400.000 άτομα επισκέπτονται τον ζωολογική κήπο κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πυροτεχνημάτων στην ΕΕ. Κάθε χρόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις του εντυπωσιακού αυτού θεάματος κάνουν χρήση πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article