Ειδήσεις, Ελλάδα, Εργασία

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και κυρίως των γυναικών

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα ένα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και κυρίως των γυναικών. Με το νέο αυτό πρόγραμμα θα παρέχεται επιδότηση έως και 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους που επιθυμούν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.

Ειδικότερα, με το πρόγραμμα θα επιδοτηθούν νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, που είναι άνεργοι και κυρίως γυναίκες, όπου εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ώστε να προχωρήσουν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 43 εκατ. ευρώ.

Η επιχορήγηση θα είναι δύο ταχυτήτων ανάλογα με τη διάρκεια που χρειάζεται ο κάθε ωφελούμενος ώστε να στήσει την επιχείρησή του. Η παραμονή στο πρόγραμμα 12 μήνες θα ξεκλειδώνει επιχορήγηση έως 10.000 ευρώ και η παραμονή στο πρόγραμμα 18 μήνες θα ξεκλειδώνει επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ.

Στόχος είναι τουλάχιστον το 60% των ωφελουμένων να είναι γυναίκες.

Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να αρχίσει στα τέλη Ιανουαρίου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε πέντε φάσεις.

Το πρώτο στάδιο που μπαίνει σε εφαρμογή τέλη μήνα θα αφορά τη δημοσιοποίηση της πρώτης πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 5.000 νέοι άνεργοι 18-29 ετών θα κληθούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Στο δεύτερο στάδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του Μαρτίου, οι 5.000 άνεργοι θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο νέας επιχειρηματικότητας, διάρκειας πέντε ημερών με στόχο την επιμόρφωσή τους στις νέες επιταγές της αγοράς εργασίας και του επιχειρείν.

Στο ίδιο στάδιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και η επιλογή 3.000 επιχειρηματικών ιδεών, που θα εκτιμηθούν με συγκεκριμένα κριτήρια ως οι πλέον κατάλληλες και ώριμες για να επιδοτηθούν.

Στο τρίτο στάδιο, το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί εντός των μηνών Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Coaching» των 3.000 δυνητικών ωφελουμένων με 6 συνεδρίες.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article