Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Εντοπίστηκαν παγάκια μολυσμένα με Ε.Coli από τον ΕΦΕΤ

Υγειονομικές «βόμβες» αποδείχθηκαν παρτίδες με παγάκια που κυκλοφορούσαν στο εμπόριο και οι οποίες ελέγχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες απ’ τον ΕΦΕΤ.

Έπειτα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε στα δείγματα υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηριοειδών, E.Coli και εντερόκοκκων!

Τα δείγματα των προϊόντων που εξετάστηκαν είναι:

1. Παγάκια EXPRESS, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 4,5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 7-12-2019 και ημερομηνία λήξης 7-12-2020, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΠΑΝΤΣΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΓΑΚΙΑ EXPRESS, Τέρμα 28ης Οκτωβρίου 16, Ξάνθη.

2. Παγάκια NICE ICE, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 1,2 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 11-10-2019 και ημερομηνία λήξης 10-10-2020, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση NICE ΠΑΓΟΣ, Περιοχή 2616 Α.Τ. Δήμου Κατερίνης.

Μετά τις εργαστηριακές μελέτες τα ανωτέρω δείγματα χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ωθώντας τον ΕΦΕΤ να απαιτήσει την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των συγκεκριμένων προϊόντων από την εσωτερική αγορά. Ήδη, όπως γνωστοποίησε ο Φορέας, βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article