ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Πεζοπορία και κοπή πίτας από το Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας

Επόμενη δράση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας,  είναι την Κυριακή 26 Γενάρη, στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου, όπου τα μέλη του θα κόψουν  και την  πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τα λουτρά Σμοκόβου, σε καλά σηματοδοτημένο και εύκολο μονοπάτι για 2,5 ώρες περίπου, μέχρι την κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 973 μέτρα, με το ομώνυμο εκκλησάκι, όπου υπάρχουν υπολείμματα από το αρχαίο τοίχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμός αυτός ήκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εδώ βρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐδα.

Στο πλάτωμα της κορυφής, θα κόψουν την  πρωτοχρονιάτικη πίτα, θα ανταλλάξουν ευχές και θα επιστρέψουν στα λουτρά, για γεύμα και γλέντι στην αίθουσα του ξενοδοχείου.

Προαιρετικά φυσικά, μπορεί να προηγηθεί μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των ιαματικών λουτρών, γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα.

Υπάρχει η δυνατότητα και για διήμερη συμμετοχή, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο των λουτρών με ελκυστικό πακέτο για τα μέλη του ΕΟΣΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 23 Γενάρη, στα τηλέφωνα των συντονιστών 6977706540 Αποστόλης Κηρύκος και  6972376650 Σοφία Μερεντίτη

Previous ArticleNext Article