ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, Σκιάθος

Ο Εμίρης του Κατάρ θέλει να επενδύσει στη Σκιάθο

Την πρόθεσή του να επενδύσει στην Σκιάθο εξέφρασε ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Τζασμίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, στον δήμαρχο του νησιού κ. Θεόδωρο Τζούμα ο οποίος βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κατάρ, προσκεκλημένος του Εμίρη.

Ο δήμαρχος μιλώντας στο protothema.gr αποκάλυψε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Εμίρη, του αποκάλυψε ότι θα τον ενδιέφερε μια επένδυση στο νησί του Παπαδιαμάντη το οποίο επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του και τους φίλους του. «Όπως συζητήσαμε θα τον ενδιέφερε να επενδύσει στον τουριστικό τομέα και συγκεκριμένα για την κατασκευή κάποιου ξενοδοχείου. Από την πλευρά μου του είπα για την μαρίνα του νησιού η οποία ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι, ώστε να αξιοποιηθεί και μου είπε ότι θα το σκεφτεί, ενώ του ζήτησα και να υπάρξει και απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Ντόχα, τους καλοκαιρινούς μήνες».

Ο δήμαρχος είχε συναντηθεί με τον Εμίρη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου όταν επισκέφθηκε τη Σκιάθο, όπου είχε μια πρώτη συνάντηση μαζί του στην πολυτελή θαλαμηγό του. Από εκείνη τη συνάντηση ο Εμίρης του Κατάρ του είχε πει ότι θα τον προσκαλέσει στη Ντόχα.

epistoli

Πράγματι τον περασμένο Οκτώβριο έφθασε στο γραφείο του κ. Τζούμα επιστολή από τον Εμίρη του Κατάρ στην οποία ενημέρωνε τον δήμαρχο Σκιάθου πως το επόμενο διάστημα θα τον καλούσε ώστε να κανονίσουν το διάστημα που θα επισκεπτόταν το Κατάρ. Πράγματι στις 22 Ιανουαρίου ο κ. Τζούμας έφθασε στο Κατάρ όπου ξεναγήθηκε στα μουσεία και στην Ντόχα, ενώ συναντήθηκε και με τον Εμίρη στο παλάτι του όπου είχαν και τις συζητήσεις για ενδεχόμενες επενδύσεις στο νησί του Παπαδιαμάντη.

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε ευχάριστα νέα όσον αφορά το νησί μας και τις επενδύσεις που θα θελήσει να κάνει ο εμίρης. Μάλιστα του πρότεινα η Σκιάθος να αδελφοποιηθεί με τη Ντόχα, ενώ χάρηκε πάρα πολύ όταν πρόσφερα ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της Σκιάθου. Εκείνος μου εκμυστηρεύτηκε ότι το νησί το αγαπά πάρα πολύ για την φυσική του ομορφιά ενώ μου είπε ότι και αυτό το καλοκαίρι θα έρθει για διακοπές».

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article