top, ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙ

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε: “Γνωρίζω Την Ιστορία” από τις εκδόσεις Μίνωας

Η σειρά βιβλίων Γνωρίζω Την Ιστορία, είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά και μεγάλα παιδιά από τους συγγραφείς- δασκάλους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Τα δύο πρώτα βιβλία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και το «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο, ενώ το τρίτο βιβλίο της σειράς «Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» περπάτησε στα βιβλιοπωλεία πριν δύο εβδομάδες.

Οι συγγραφείς των βιβλίων γνωρίζοντας πολύ καλά το εγχειρίδιο της ιστορίας στην Τετάρτη δημοτικού, το οποίο στην κυριολεξία «κουράζει» στην εκμάθηση της  τα μικρά παιδιά, αποφάσισαν να δώσουν μια νότα χαράς για την γνωριμία σημαντικών γεγονότων και προσώπων της ιστορίας μας, δίνοντας στους λιλιπούτειους φίλους μας τη δυνατότητα να λαχταρούν να…. διαβάσουν.

Τα κείμενά τους τόσο-όσο, βοηθούν τον μικρό αναγνώστη να ξεφυλλίσει την ιστορία γρήγορα, αποστηθίζοντας την αβίαστα, καθώς του δίνει τη δυνατότητα μέσα από τις λέξεις κλειδιά που είναι γραμμένες με κεφαλαία κόκκινα γράμματα σε bold διάθεση, να δημιουργήσει τον χάρτη εκείνων που θα πρέπει να δώσει περισσότερο “βάρος” και φυσικά τον προτρέπει να εμβαθύνει ψάχνοντας κι ο ίδιος περισσότερο. (πχ Μαντείο του Αμμώνα, η αδελφή του Γοργόνα, Ολυμπιακοί Αγώνες, Εφιάλτης κλπ).

Οι εικόνες του Θάνου Τσίλη και Μιχάλη Κυλάκου, πλαισιώνουν το κείμενο, δίνοντας μας πληροφορίες που εκείνο δεν εστιάζει, ξεκούραστες στο μάτι και είναι θα έλεγα ανάμεσα σε εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και εικόνες κόμικς κρατώντας το ενδιαφέρον τόσο των πιο μικρών παιδιών, όσο και των μεγαλυτέρων.

Αν θέλετε λοιπόν, τα παιδιά να διαβάσουν για ήρωες που μπορούν να μιμηθούν στο χαρακτήρα και την ανδρεία τους κι όχι να θαυμάζουν τον Spiderman και τον Superman, οφείλουμε γονείς κι εκπαιδευτικοί να τους προσφέρουμε, τούτη εδώ την εξαιρετική σειρά. Έτσι για να ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο κι επιτέλους για να στηρίξουμε την ιστορία μας, που με τόσο κόπο έχτισαν πέτρα πέτρα και με μυθικούς αγώνες οι πρόγονοι μας.

Κρατώ και σας προτείνω εκείνο που οι εκδόσεις γράφουν στο οπισθόφυλλο των βιβλίων διακριτικά μα τόσο ουσιαστικά.. Δέκα λεπτά, διαβάστε στο παιδί σας γιατί είναι τα δέκα πιο σημαντικά λεπτά της μέρας σας και της μέρας τους θα συμπληρώσω εγώ…

Καλό ταξίδι στην ιστορία μας…!!!

Γράφει η εκπαιδευτικός Γεωργία Παράσχου

Previous ArticleNext Article