top, Θέατρο, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ έρχεται στο Βόλο με το θέατρο για παιδιά “Μίλα και Σουτ” την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 11:30 και 17:00 Αχίλλειον

Η βραβευμένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ μετά την επιτυχία των παραστάσεών της Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες, Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή και Ο Κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό Κουτί των Ήχων, πραγματοποιεί και πάλι περιοδεία στην Λάρισα παρουσιάζοντας το νέο της έργο για παιδιά Μίλα και Σουτ.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11:30 & στις 17:00 στο Αχίλλειον τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πόλη της Μελωδίας παρέα με την Μίλα και τον Σουτ και ψάχνοντας να ανακαλύψουν ποιος έχει δίκιο: αυτός που μιλάει ή αυτός που σωπαίνει;

Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περίοδο 2016-2018 και δημιουργήθηκε, ως ειδική παραγγελία, της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη». Το πρωτότυπο κείμενο και την μουσική (που κυκλοφορεί σε cd από τη RAW MATERIAL) υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ  και βραβευμένοι δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής και τη διεθνή διάκριση White Raven). Την ευρηματική σκηνοθεσία επιμελείται ο έμπειρος Γκάυ Στεφάνου. 

Για πρώτη φορά εδώ, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, εμπλουτίζει τα θεατρικά της μέσα με μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον. Τα υπέροχα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς ενώ συχνά συνοδεύονται από μουσικά όργανα και κρουστά προπαιδείας Orff. Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπόσχεται, για άλλη μια φορά, ένα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η Μέλια και ο Χριστόφορος λατρεύουν τη μουσική και το δείχνουν με κάθε τρόπο, σε αντίθεση με τον Μάρκο που ενώ αγαπάει τη μουσική, ντρέπεται να τραγουδήσει μπροστά σε άλλους. Όταν εκείνοι τον αποκαλέσουν κοροϊδευτικά «παύση», θα περάσουν σε ένα όνειρο όπου, στην Πόλη της Μελωδίας, οι βροντόφωνες και φλύαρες Νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές Παύσεις. Ζουν έτσι τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει όμως την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες Παύσεις από την άλλη, ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι κι ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ. Όταν από ένα τρομερό λάθος ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει μια Νότα, τη Μίλα, που έχοντας μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της, έχει διωχθεί από τη Πόλη της Μελωδίας ως παύση! Με τον αδίστακτο Στρατηγό Σι Μι να τους κυνηγάει και τις διαφορές που τους χωρίζουν να στέκονται συνεχώς εμπόδιο, θα ξεκινήσουν μαζί ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά».

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπίζεται κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν. Πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την ιδιαίτερη αξία τους στη μουσική.

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Κατασκευή κουκλών: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κλειώ Κιούλπαλη
Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ελισσαίος Βλάχος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Ηχογράφηση– editing– mastering: Γιώργος Ζιώτας
Αφίσα: Polka Dot Design

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιαννάκης, Χαρά Δημητριάδη, Δημήτρης Τσιούγκος

Αχίλλειον
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11:30 & στις 17:00

Εισιτήρια: € 8 (προπώληση),  € 10 (ταμείο), € 7 (ομάδες με περισσότερα από 20 άτομα)
Εισιτήρια προπωλούνται στον Μουσικό Οίκο Κεχαϊδη.

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, και στο Αχίλλειον την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Εισιτήριο για τα σχολεία 4.

Πληροφορίες-κρατήσεις για σχολεία: 6985 028588, κα Οικονόμου

Previous ArticleNext Article