Ειδήσεις, Ελλάδα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου

Μουδιασμένη παραμένει η γειτονιά στην οδό Παραπαμίσου στην περιοχή του Ζωγράφου από την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ώρες για το θάνατο του μόλις 11 μηνών βρέφους στο οποίο εντοπίστηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Γείτονες των Σύρων προσφύγων μιλούν στο protothema.gr για τις δυο οικογένειες. «Τους είχαμε δει πολλές φορές να κάθονται με τα παιδάκια τους στο πεζούλι της πολυκατοικίας αλλά δεν δίναμε σημασία. Δεν μας είχαν ενοχλήσει ποτέ αλλά ούτε είχαμε καταλάβει κάτι περίεργο. Τώρα που ακούσαμε αυτή την είδηση, ανησυχήσαμε γιατί παίζουν τα εγγόνια μας σε αυτή τη γειτονιά» λέει γειτόνισσά τους.

«Γνωρίζαμε ότι έμεναν κάποιοι Σύριοι με τις οικογένειές τους στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Θορυβηθήκαμε χθες που η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο γύρω από την πολυκατοικία. Είναι τραγική η είδηση, αλλά δεν είχαμε ακούσει κάτι άσχημο».

Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους από τη Συρία διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής. Το μωρό, σύμφωνα με πήγες από το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», διακομίστηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ήταν χωρίς σφυγμό και απνοϊκό. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη διάρκεια της αντιμετώπισης του περιστατικού, οι γιατροί είδαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και ενημέρωσαν την αστυνομία. Στη συνέχεια κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε το άτυχο βρέφος και αναμένεται να παραδώσει την έκθεσή του.

Σε πρώτη φάση σήμερα αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Στις πρώτες συζητήσεις που είχαν μέσω διερμηνέα με τους αστυνομικούς, το ζευγάρι δεν θέλησε να πει πολλά. Έδειχναν να μην είναι επηρεασμένοι από το γεγονός και να μη δίνουν επαρκείς απαντήσεις στους αστυνομικούς για το τι πραγματικά συνέβαινε στο διαμέρισμα του Ζωγράφου. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανηλίκων δεν δείχνουν να βιάζονται, θέλουν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να εξετάσουν όλα τα σενάρια για να φθάσουν στην πραγματική εκδοχή των πραγμάτων. Εξετάζουν ακόμη και το σενάριο, σύμφωνα με γιατρούς του Αγλαΐα Κυριακού, τα σημάδια που εντόπισε ο ιατροδικαστής στο βρέφος να οφείλονται στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Την ίδια ώρα προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της συγκεκριμένης οικογένειας. Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, είχε τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών, εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή, και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποία δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς δεν εργάζονταν και ζούσαν με την αρωγή ΜΚΟ. Παράλληλα ψάχνουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου που φέρεται να είχε μισθώσει η ΜΚΟ έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση. Τέλος, και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ εξετάζονται έτσι ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article