top, Θέατρο, Λάρισα, ΠΑΙΔΙ

Παράσταση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά

Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση της παιδαγωγού και συγγραφέως με εξειδίκευση στη ψυχική υγεία Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο,  που δόθηκε στο Θεσσαλικό Θέατρο του Μύλου το Σάββατο που μας πέρασε, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Με τίτλο “Ο Ιντερνετουλής στην παρέα μας” και με υλικό από το ομώνυμο μουσικό παραμύθι της συγγραφέως που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα σε εικονογράφηση Νικόλα Γιαννοπούλου και μουσική Ελένης Σαμαρίνα ενθουσίασε το κοινό .

Την παράσταση σχολίασαν αξιόλογοι ομιλητές,  εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κος Βασίλειος Πίνακας,  εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Κωνσταντίνα Χατζημιχου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου προσχολικής αγωγής της Πρωτοβάθμιας Λάρισας κα Κυρατσώ Τσιόπα.

Συμβουλές που μας αφορούν όλους  πρόσφερε  η  διδάκτωρ  Ψυχοπαθολογίας του παιδιού κυρία Νατάσσα Γιαννακά που  σχολιάζει και στις σελίδες του βιβλίου με εύστοχο τρόπο το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Επί σκηνής συμμετείχε η μουσικός του βιβλίου κυρία Σαμαρίνα,  η ερμηνεύτρια του κα Έλενα Γκατζά, ενώ την ομάδα των παιδιών του παραμυθιού εμψύχωσαν οι συνεργάτιδες της Θεατρικής ομάδας ενηλίκων του Πολιτιστικού Κέντρου Χοριαμβος κυρίες Αστερινού  Ελένη, Κολοβού Θέκλα και Λουίζα Ίρις. Χορογράφησε τα τραγούδια και τα απέδωσε υπέροχα επί σκηνής μαζί με την ομάδα της η χορογράφος κυρία Δήμητρα Κολτσίδα,

Μετά την παράσταση ομάδα μαθητών της Πρώτης και Δευτέρας Δημοτικού των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρισας έθεσαν τους δικούς τους κανόνες για τη σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών αλλά και τα όρια που θεωρούν απαραίτητα για να είμαστε όλοι γεροί και ασφαλείς.

Ο Ιντερνετούλης μας έμαθε πώς οφείλουμε να χειριζόμαστε τη νέα τεχνολογία που ήρθε για να χαρίσει σε όλους μας γνώσεις πολλές και να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Αρκεί να μάθουμε να τη διαχειριζόμαστε σωστά,  γιατί αν δεν θέσουμε τα ασφαλή  όρια  θα μπλέξει η ζωή μας τελικά και θα απομείνουμε κουτοί πραγματικά!!!

Οι μικροί εθελοντές του νηπιαγωγείου Λητώ δημιούργησαν εικαστικά με κανόνες ασφαλείας για το διαδίκτυο τα οποία μοιράστηκαν από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, μαζί με έναν οδηγό του saferinternet4kids, σε όλους τους παρευρισκόμενους της παράστασης.

Previous ArticleNext Article