Ειδήσεις, Μαγνησία

Αδέρφια στη Μαγνησία καλλιεργούσαν υδροπονική κάνναβη – Είχαν «θωρακίσει» το σπίτι με κάμερα και όπλα

Το εργαστήριο παραγωγής κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας που είχαν στήσει δυο αδέλφια ηλικίας 49 και 44 χρόνων στο σπίτι τους στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και το είχαν θωρακίσει με μια κάμερα εγκατεστημένη στην είσοδο και ένα οπλοστάσιο στο εσωτερικό, δεν λειτουργούσε όταν έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Ωστόσο, βρέθηκε στο πλαίσιο της έρευνας ο εξοπλισμός που αποτελούνταν από σύστημα εξαερισμού, λαμπτήρες και μηχανισμούς επεξεργασίας κάνναβης, αλλά και ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 355 γραμμαρίων που προερχόταν από προηγούμενη καλλιέργεια, καθώς και μικροποσότητα μίγματος κάνναβης και καπνού και μια ζυγαριά.

Volos-ydroponiki-kannabi-opla2

Στην κατοικία των δραστών βρέθηκε παράνομος οπλισμός και συγκεκριμένα ένα λειτουργικό πολεμικό υποπολυβόλο με τέσσερις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα αεροβόλο τυφέκιο, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, ένας γεμιστήρας πιστολιού χωρίς φυσίγγια, 461 πολεμικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων εννέα από τα οποία αντιαεροπορικά, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Τέλος, κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 12.025 ευρώ και 1.000 δολαρίων ως προερχόμενα από την διακίνηση της κάνναβης και το σύστημα καταγραφής εικόνας και ήχου με την κάμερα που υπήρχε στην είσοδο της κατοικίας, καθώς και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων. Τα αδέλφια συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Previous ArticleNext Article