Ειδήσεις, Ελλάδα

Αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια μιας λύκαινας στη Θεσσαλονίκη

Αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια μιας λύκαινας στον Καστανά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, η άτυχη λύκαινα κυνηγήθηκε από σκυλιά στην περιοχή και αποκλείστηκε στην αυλή σπιτιού. Στην προσπάθειά της να διαφύγει, προσπάθησε ανεπιτυχώς να πηδήξει την καγκελόπορτα με αποτέλεσμα μία από τις λόγχες να καρφωθεί στο σώμα της και να μείνει εγκλωβισμένη εκεί.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου. Οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ειδοποίησε άμεσα τον Αρκτούρο. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) της οργάνωσης μετέβη στο σημείο, έχοντας τη συνδρομή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η «Ελισάβετ», όπως ονομάστηκε η λύκαινα, ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς το τραύμα αν και διαμπερές, δεν πείραξε κανένα ζωτικό όργανό της, κάτι που θα προκαλούσε πιθανότατα και τον θάνατό της.

Αφού αναισθητοποιήθηκε, η ΟΑΕ του Αρκτούρου την απεγκλώβισε από την λόγχη και η κτηνίατρος περιποιήθηκε το τραύμα. Ο εγκλωβισμός της λύκαινας διήρκεσε 6-7 ώρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα στο διάστημα αυτό.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του Αρκτούρου στον Αετό Φλώρινας όπου και έγινε συρραφή του τραύματος. Από την εξέτασή της, δεν διαπιστώθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα κι έτσι όλα δείχνουν ότι η «Ελισάβετ» θα μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από την ανάρρωσή της, σε έναν περίπου μήνα.

Σημειώνεται πως το Κτηνιατρείο του Αρκτούρου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας «Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου» που υλοποιεί ο Αρκτούρος με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο εξοπλισμός του εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου και του προγράμματος περίθαλψης και επανένταξης μεγάλων σαρκοφάγων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες» που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article