ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Τρίκαλα

13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκας-Τρικάλων

Με τους LifeWalkers «Περπατάμε μαζί, Περπατάμε για τη ζωή!»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των “LifeWalkers” συμμετέχει ενεργά στον 13ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας – Τρικάλων στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων στις 15 Μαρτίου 2020. Μαζί με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας για άλλη μια φορά και με τον Σύλλογο Φλόγα – Τρικάλων για δεύτερη χρονιά, περπατάμε με ένα κοινό μήνυμα: την ενθάρρυνση, παρότρυνση και ενημέρωση όλων των πολιτών, ασθενών και μη, σχετικά με τα οφέλη της συστηματικής κλινικής άσκησης.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους και όλες, που επιθυμούν να ενδυναμώσουν το μήνυμα της συμμετοχής και της στήριξης. Το μήνυμα της γνώσης και της σωστής ενημέρωσης.

Η ομάδα των “LifeWalkers” αποτελείται από νέους  ανθρώπους, με πιστοποιημένες σπουδές και γνώσεις στους τομείς της κλινικής άσκησης και της υγείας. Τα τρία τελευταία χρόνια συνδράμει στη σωστή ενημέρωση του κοινού και των ασθενών για θέματα κλινικής άσκησης.

Στόχος της ομάδας “LifeWalkers” είναι η αφύπνιση των ασθενών και γενικότερα της κοινωνίας, σχετικά με τη σημασία της συμμετοχής των ασθενών με χρόνια νοσήματα, σε προγράμματα συστηματικής κλινικής άσκησης. Εξάλλου, η ανεξέλεγκτη ροή πληροφοριών και η ελλιπής ενημέρωση ασθενών και επαγγελματιών υγείας σε θέματα κλινικής άσκησης, έχουν δημιουργήσει αίσθημα φόβου και καχυποψίας στους ασθενείς.

Επομένως, χρειάζονται δράσεις. Δράσεις που για το 2020 σηματοδοτούνται από τη συμμετοχή των “LifeWalkers”  στον 13ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας –Τρικάλων, στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Η συμμετοχή των 110 συμμετεχόντων/ουσών (ασθενείς και φίλοι/ες) στον 12ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας –Τρικάλων, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τιμήθηκε, μάλιστα, από τον σύλλογο Μαραθωνοδρόμων για τον ανθρωπιστικό της σκοπό, ακριβώς λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής. Η μετέπειτα επιτυχημένη δράση των “LifeWalkers”, με την παροχή σωστής ενημέρωσης και εξειδικευμένης καθοδήγησης σε θέματα που σχετίζονται με την θεραπευτική άσκηση σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα (καρδιοπαθείς, διαβητικούς, ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υπερτασικούς, ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και Alzheimer, κ.α.), δίνει στα μέλη της ομάδας τη δύναμη «να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μία ακόμη χρονιά».

Για αυτό, το σύνθημα είναι:

«Περπατάμε μαζί, Περπατάμε για τη ζωή!»

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας για να γίνει το βήμα μας πιο δυνατό!!

Κόστος Συμμετοχής 10 ευρώ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6934734874 και στο facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/LifeWalkersTrikala/

Previous ArticleNext Article