Ειδήσεις, Ελλάδα

Θρήνος για την 24χρονη εκπαιδευτικό που πέθανε από νευρική ανορεξία

Ο θάνατος της 24χρονης δασκάλας Γιολάντας στην Εύβοια από νευρική ανορεξία, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την ύπουλη αυτή διατροφική ασθένεια, η οποία “χτυπά” ανελέητα τις νεαρές κυρίως ηλικίες.

Η απώλεια της 24χρονης έχει βυθίσει στο πένθος συγγενείς και φίλους, ενώ η οικογένειά της δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως έχασε το παιδί της με αυτό τον τρόπο.

φωτο_γιολαντα_4

Η μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες σε ψυχιατρική κλινική δεν ήταν ικανή να ανατρέψει τα θλιβερά δεδομένα για τη ζωή της. Ο θάνατός της έχει σημαδέψει τους γονείς, αλλά και τη δίδυμη αδερφή της, που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό παιχνίδι που τους έπαιξε η ζωή.

«Το παιδί μου ήταν καλά όταν εισήχθη στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου για να κάνει τη θεραπεία της. Μάλιστα , μπήκε με τη δική της συγκατάθεση γιατί ήθελε να παλέψει με την νευρική ανορεξία και να γίνει καλά. Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι έχασα το παιδί μου. Μας έχουν κοπεί τα πόδια γιατί η Γιολάντα μας ήταν ένα χαμογελαστό παιδί και το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε ορκιστεί ως εκπαιδευτικός» είπε η μητέρα της Γιολάντας στο protothema.gr

φωτο_γιολαντα_5

Η μητέρα μίλησε και για τη στιγμή που την ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι η κατάσταση της κόρης, που έπασχε από νευρική ανορεξία χειροτερεύει.

φωτο_γιολαντα_3

«Ήταν πάντα ένα αδύνατο κοριτσάκι, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε φτάσει να ζυγίζει 29 κιλά. Όταν με πήραν από το νοσοκομείο και μου είπαν ότι το παιδί μου παθαίνει συνέχεια ανακοπές κι ότι δεν θα τη βγάλει τη νύχτα, τότε τους ικέτεψα να τη σώσουν γιατί ήταν μόλις 24 ετών. Η Γιολάντα άρχισε να κόβει σταδιακά το φαγητό μέχρι που σιτιζόταν με τσίχλες και καραμέλες. Δεν έπαιρνε φάρμακα γιατί πίστευε ότι κι ένα ντεπόν μπορεί να την παχύνει» είπε στο protothema.gr η Δέσποινα Τσώνη, η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Μάλιστα , η οικογένεια της άτυχης Γιολάντας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής στοιχείων για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η δασκάλα έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article