Ειδήσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου, Θανάσης Νασίκας

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου, στην είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Νασίκας.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος που άφησε τη σφραγίδα του στην τοπική κοινωνία έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή. Ο Θανάσης Νασίκας το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας , πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όμως έχασε τη μάχη. Αγωνίστηκε πολλά χρόνια για τα προβλήματα της αγροτιάς και ως δήμαρχος Τυρνάβου 2003-2007 άφησε σπουδαίο έργο.

Θλίψη στον Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας

Θεωρείται από τους πρωτεργάτες του συνδικαλισμού στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, επί χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, μόνιμο μέλος της πανθεσσαλικής των μπλόκων στη δεκαετία του -90 μαζί με τον επίσης αείμνηστο Γιάννη Πατάκη, το Βαγγέλη Μπούτα και το Θανάση Κοκκινούλη, χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους στρατηγούς του κάμπου, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την τριετία 1995-1998 και από εκείνους που βάδιζε με τα τρακτέρ στην κοιλάδα των Τεμπών για να στήσει μπλόκα αψηφώντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Θλίψη στον Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας

Με καταγωγή από τη Σμίξη Γρεβενών ο Θανάσης Νασίκας υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές μορφές του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος στη Θεσσαλία, ενώ παροιμιώδης έχει μείνει η φράση του «σε λίγα χρόνια θα σπέρνουμε στο θεσσαλικό κάμπο λαμπογιάλια!»

Στις τελευταίες εκλογές εξελέγη βουλευτής με την Ελληνική Λύση, αλλά ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, πήρε την έδρα του στη Λάρισα, ενώ υπήρξε παλιότερα υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα και με τη ΝΔ.

Πηγή: thessaliatv.gr

 

Previous ArticleNext Article