top, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον πολυχώρο Ergon Showground στο Βόλο η έκθεση “Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ¨από 8 Μαρτίου έως 12 Απριλίου

Μια πολύ σημαντική έκθεση πρόκειται να φιλοξενηθεί στον πολυχώρο  Ergon Showground στο συγκρότημα Τσαλαπάτα στο Βόλο , από τις 8 Μαρτίου  έως 12 Απριλίου του 2020. Μια έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη…

Ο Αρχιμήδης και η εποχή του αποτελεί μία μοναδική θεματική παρουσίαση της αρχαίας επιστήμης και τεχνολογίας στον Ελλαδικό χώρο αφιερωμένη στον μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιοελληνική τεχνολογία της εποχής του.

Το έργο του υπήρξε τεράστιο, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά και η ερευνητική ματιά του κάλυψε πολλούς τομείς : γεωμετρία, υδραυλική, μηχανική, αρχιτεκτονική. Συνέδεσε το όνομά του με την γένεση της μηχανικής στην αρχαία Ελλάδα και με την λύση περίφημων μαθηματικών προβλημάτων, καθώς και με τις αμυντικές εφευρέσεις του που χρησιμοποιήθηκαν όταν οι Ρωμαίοι πολιορκούσαν την πατρίδα του τις Συρακούσες.

Ο Αρχιμήδης, η μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, ο μέγιστος των αστρονόμων, των εφευρετών, των μαθηματικών, των φυσικών και των μηχανικών παρουσιάζεται μέσα από μία μοναδική στο είδος της έκθεση που θα ταράξει τους κύκλους!

  Το μουσείο Αρχιμήδη του κ. Κοτσανά που βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία με τις μοναδικές διαδραστικές ανακατασκευασμένες εφευρέσεις θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Ergon Showground,περιμένοντας τους επισκέπτες να αναφωνήσουν Εύρηκα! και να ζήσουν την έξαψη της ανακάλυψης. Η προσοχή στις λεπτομέρειες και η ακρίβεια με την οποία κατασκευάζονται τα εκθέματα, έχουν εκτιμηθεί διεθνώς καθώς οι εκθέσεις του κ. Κοτσάνα έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Το θαυμαστό πλανητάριο, το ακριβές υδραυλικό ωρολόγιο, το χερσαίο και θαλάσσιο οδόμετρο, το φοβερό ατμοτηλεβόλο, το γιγαντιαίο καταπέλτη, το γερανό τριδιάστατης κίνησης, τον πανίσχυρο βαρουλκό, το εντυπωσιακό (ο)στομάχιο, τα εμπρηστικά κάτοπτρα, τον υδραυλικό κοχλία του Αρχιμήδη , είναι μερικά μόνα από τα εκθέματα που θα δούνε οι επισκέπτες της έκθεσης. Εκτός από τους ξεναγούς, τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά.

Τα 70 εκθέματα προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη που θέλει να έρθει σε επαφή με εφευρέσεις που διεγείρουν τον νου και τις αισθήσεις. Ειδικά για τους μαθητές , μέσα από την έκθεση αυτή ,τους δίνεται η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα πολύτιμα και πολύ σημαντικά επιτεύγματα της εποχής εκείνης , συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων τους. Η δε βιωματική επαφή των μαθητών με μια σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων τους βοηθά να κατανοήσουν, ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019, Το Μουσείο είναι μέλος του ICOM – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μουσείων Πιστοποιημένο από Υπουργείου Πολιτισμού κ Αθλητισμού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού  «Ιωλκός».

Διακρίσεις:

2ο καλύτερο στην Ευρώπη στα κρυμμένα θεματικά μουσεία

1ο στην Ελλάδα στα θεματικά μουσεία

Tripadvisor : 2ο στις καλύτερες κριτικές των επισκεπτών μετά το μουσείο της Ακρόπολης.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Δευτέρα με Παρασκευή από 8.30 πμ μέχρι 12:30 μμ.

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Τετάρτη 17:30μ.μ  μέχρι 21:30

Παρασκευή17:30μ.μ  μέχρι 21:30

Σάββατο 11:00π.μ  μέχρι 19:00

Κυριακή11:00π.μ  μέχρι 19:00

( διάρκεια επίσκεψης 1 ώρα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (περιλαμβάνει ξενάγηση)

Μαθητικό/ Φοιτητικό  5 ευρώ

Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων ) 7 ευρώ

Είσοδος 10 ευρώ

Οικογενειακό (2 ενήλικες και 2 παιδιά) 25 ευρώ

Άνεργοι  4 ευρώ

Παιδιά έως 4 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Πληροφορίες  και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2421108616 – 6943167200

Previous ArticleNext Article