Ειδήσεις, Κόσμος

ΠΟΥ: Τα χαρτονομίσματα μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό

Τα χαρτονομίσματα πιθανώς εξαπλώνουν τον κορωνοϊό, επομένως οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν ανέπαφες πληρωμές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι καταναλωτές πρέπει να πλένουν τα χέρια τους έπειτα από την επαφή με χαρτονομίσματα, καθώς ο κορωνοϊός είναι πιθανό να βρίσκεται στην επιφάνεια των χαρτονομισμάτων για μέρες, ανέφερε ο ΟΗΕ.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου, οι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογία χωρίς επαφή, όπου είναι δυνατόν, πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει αναγνωρίσει ότι τα χαρτονομίσματα «μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια ή ιούς» και παρότρυνε τους ανθρώπους να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Η είδηση έρχεται μία εβδομάδα μετά την απόφαση Κίνας και Κορέας τον περασμένο μήνα για απολύμανση και απομόνωση των χρησιμοποιημένων χαρτονομισμάτων ως μέρος των προσπαθειών τους να σταματήσουν τη διάδοση του ιού.

Επαγγελμάτα υψηλού κινδύνου

Την ίδια ώρα, μεγάλα φαίνεται ότι είναι τα προβλήματα στην Κίνα αλλά και στο Μεξικό σχετικά με επαγγέλματα τα οποία έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο όπως εταιρείες σαν την Uber ή οι διανομείς φαγητού.

Αφενός το ζήτημα είναι ότι αυτού του είδους τα επαγγέλματα θα έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα όσο εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι σε αυτό το κλάδο φαίνεται ότι εκτίθενται διπλά απέναντι στον κορωνοϊό.

Πηγή: newmoney.gr

Previous ArticleNext Article