Ειδήσεις, Μαγνησία

Κλειστά τα σχολεία στο Βόλο την Πέμπτη και την Παρασκευή για προληπτική απολύμανση

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της κοινωνικής του παρέμβασης και αποστολής προχωρά, για προληπτικούς λόγους, στην απολύμανση όλων των σχολικών διδακτηρίων, που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια, και των κτηρίων, όπου στεγάζονται τα ΚΑΠΗ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται και τα εξής:

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού και προκειμένου να προστατευθούν, κατά το δυνατόν, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες που είναι οι πιο ευάλωτοι.

Η απολύμανση θα γίνει από ειδικά συνεργεία την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οπότε και στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 14 και 15 Μαρτίου, που ακολουθεί. Τα ΚΑΠΗ ήδη με κυβερνητική απόφαση έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μέχρι νεοτέρας.

Η Δημοτική Αρχή με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι έτοιμη να συμβάλει και με περαιτέρω δράσεις, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, εάν και όποτε προκύψει ανάγκη, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών.

Υπογραμμίζουμε και πάλι ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι προληπτικό και δεν συντρέχει λόγος πανικού. Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς και για τα προληπτικά μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν για την προστασία της υγείας τους.

Πηγή: volosday.gr

Previous ArticleNext Article