Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται χρονικοί περιορισμοί

Την αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά το αρνητικό παράδειγμα της Θεσσαλονίκης με την «κοσμοπλημμύρα» που παρατηρήθηκε στην παραλία της πόλης το απόγευμα της Δευτέρας αλλά και τις ουρές χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις έξω από τράπεζες που καταγράφηκαν το πρωί της Τρίτης.

Μετά την εικόνα της παραλίας στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιοι πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, παρόντος του Νίκου Χαρδαλιά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Λίγη ώρα αργότερα, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία κλείνει η νέα παραλία στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 2 το μεσημέρι, σήμερα Τρίτη.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ την ώρα που από το πρωί δεκάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι, συνωστίζονταν έξω από τράπεζες χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλουν οι ειδικοί προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.

Ουρές σε τράπεζες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms.

«Η υπερβολική χρήση από τους λίγους, θα κάνει τους πολλούς να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό που φαίνεται πως αποδίδουν. Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, τόνισε ο κος Πέτσας.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article