top, Θέατρο, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνικό Θέατρο: Διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων που διακόπηκαν

Το Εθνικό Θέατρο ξεκινά δωρεάν, διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων του που διακόπηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 3 Μαρτίου και διαμορφώνεται ως εξής: -Μάκμπεθ: κάθε Παρασκευή, 21.00, -Hotel Eternite: κάθε Κυριακή, 21.00, -Χίλιες και μία Ιστορίες (παιδικό θέατρο): κάθε Σάββατο, 17.00 και Κυριακή, 12.00.

Οι προβολές θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό, από τις σελίδες του Εθνικού Θεάτρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακόμη, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού το οποίο έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

“Η λειτουργία της πλατφόρμας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  η οποία θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι»” αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: lifo.gr

Previous ArticleNext Article