Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Αναλυτικά όλες οι πληρωμές για επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου

Κανονικά την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα Ενοικίου, το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Επίδομα Ομογενών και το επίδομα γέννησης, χωρίς καμία αλλαγή λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2020 δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2020 δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα ακόμη χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισόδημα, ΚΕΑ, θα πληρωθούν όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τέλος Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Νωρίτερα, αναμένεται να πληρωθούν και οι συντάξεις του Μαΐου. Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. Τέλος, για τις συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τα τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, αν και η προγραμματισμένη ημερομηνία είναι να πληρωθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου, εξετάζεται να καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου γιατί την Πέμπτη 30 Απριλίου πληρώνονται τα επιδόματα.

Επίδομα παιδιού

Για το επίδομα παιδιού η δεύτερη δόση θα καταβληθεί 29 Μαΐου για όσους θα έχουν υποβάλλει αίτηση και θα έχει εγκριθεί. Η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article