Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Κορωνοϊός: Όλοι με μάσκες στους κλειστούς χώρους είπε ο καθηγητής Τσιόδρας

Με χρήση μασκών, και μάλιστα υφασμάτινων, στους κλειστούς χώρους θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας παράλληλα θα δίνονται και οδηγίες για τη σωστή χρήση του μέσου προστασίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό είπε επίσης ότι συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για το τί θα γίνει με τα σχολεία.

Παράλληλα, ο κ.Τσιόδρας έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση των γαντιών, λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό, τόσο όταν τα φοράει κανείς, όσο και όταν τα αφαιρεί.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι «σταδιακά, θα εκτεθούμε στον ιό». «Αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μεγάλη επιτυχία. Σταδιακά, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην βρεθεί σύντομα ή να μην βρεθεί και καθόλου.

Ο κ.Τσιόδρας αναφέρθηκε και σήμερα στα μαθηματικά μοντέλα, τα οποία θα επιτρέψουν στην επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό, να καθορίσει την στρατηγική άρσης των μέτρων.

«Από 2 μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η σταθεροποίησης του Ρ0 πολύ κάτω από το 1. Μας ενδιαφέρει το φορτίου της νόσου, η τάση της επιδημίας στο χρόνο» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας που τόνισε πως έτσι θα μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση και αποτίμηση για τα μέτρα και την άρση τους σε πολύ σημαντικές παραμέτρους. «Τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% την διασπορά της νόσου στην κοινότητα» σημείωσε.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article