Ειδήσεις, Ελλάδα, Οικονομία

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τροπολογία για τη στήριξη ανέργων και ελευθέρων επαγγελματιών

Νέα παράταση για την έκτακτη στήριξη των ανέργων φέρνει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή. Με την ίδια ρύθμιση διευρύνεται και το πεδίο επιχειρήσεων – αυτοαπασχολούμενων που εντάσσονται στα θετικά μέτρα αναστολής καταβολής εισφορών.

Ειδικότερα:

– παρατείνεται κατά 2 μήνες η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ και για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει, εντός Απριλίου 2020

– Διευρύνεται το πεδίο στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων με αναστολή προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Συγκεκριμένα, δικαιούχοι των ανωτέρω μέτρων είναι εφεξής αυτοί που ορίζονται στις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών (σήμερα το ευεργέτημα καταλαμβάνει αποκλειστικά τους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων που έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στις 20.3.2020, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους ΚΑΔ, ως κλάδοι που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης κορονοϊού καθώς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που τελούν υπό προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας).

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article