Ειδήσεις, Ελλάδα

Κορωνοϊός: 136 συνολικά οι νεκροί – Πώς οι «Ταξιάρχαι» υπονομεύουν την καμπύλη

Δύο ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 136.

Πρόκειται για μία γυναίκα 59 ετών, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και για έναν άνδρα 80 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Πώς οι «Ταξιάρχαι» υπονομεύουν την καμπύλη

Οι επιδημικές εξάρσεις από τη Μεγάλη εβδομάδα και μετά, στους λεγόμενους κλειστούς πληθυσμούς, είτε πρόκειται για οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία, είτε για δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αργολίδα, είτε για ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, έδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο πως ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων μπορεί να εκτιναχθεί και να απειλήσει την ομαλή πορεία της καμπύλης.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία δραματική ανατροπή στην πορεία της χώρας και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κατά την οποία φαινόταν ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο το μεγάλο μολυσματικό μέτωπο του ιού και δρομολογούνταν η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Πλέον οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές αντιμετωπίζουν με συντονισμένες κατασβεστικές κινήσεις τις εστίες όπου σημειώθηκε αναζωπύρωση της επιδημίας SARS-COV-2 και υλοποιούν εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις κλειστές δομές για να προλάβουν νέα διασπορά του κορωνοϊού.

Η Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» βρίσκεται στο μικροσκόπιο εισαγγελικών, επιστημονικών και υγειονομικών αρχών. Τέσσερις άνθρωποι που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στη συγκεκριμένη κλινική έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες έχοντας μολυνθεί με κορωνοϊό και εμφανίσει λοίμωξη Covid-19. Τουλάχιστον 38 έχουν μολυνθεί και νοσούν, τόσο ασθενείς όσο και εργαζόμενοι. Άλλοι 39, όλοι γιατροί που συνεργάζονταν με την κλινική, έχουν τεθεί σε απομόνωση. Κι ακόμη 121 έχουν ιχνηλατηθεί ως επαφές κρουσμάτων κι έχουν λάβει οδηγίες για απομόνωση και έλεγχο των συμπτωμάτων τους.

«Αυτό φοβόμαστε, να αυξηθούν τα περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσιάζοντας την θλιβερή εξέλιξη της κλινικής στο Περιστέρι. Πρόσθεσε ωστόσο ότι με τα τωρινά δεδομένα, το σύστημα υγείας έχει θωρακιστεί και έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί άνοδο της επιδημιολογικής πορείας, εάν προκύψει.

Πηγή:protothema.gr

Previous ArticleNext Article