Αγορά, Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Έκτακτο επίδομα για ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες και το Μάιο

Με έκτακτο επίδομα θα ενισχυθούν εκ νέου, τον Μάιο, περί τους 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Το έκτακτο επίδομα δεν θα είναι ύψους 800 ευρώ, όπως ίσχυσε για χιλιάδες μισθωτούς, επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις στο διάστημα από τις 16 Μαρτίου έως την 30η Απριλίου. Το ύψος του νέου επιδόματος -που αποτελεί συνέχιση του μέτρου των 800 ευρώ, το οποίο αναφερόταν σε διάστημα 45 ημερών- θα είναι τα 533 ευρώ και θα αφορά μόνο στον Μάιο.

Η διαδικασία για το επίδομα

Η διαδικασία για το επίδομα των 533 ευρώ θα γίνει μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybussinesssupport.gr, όπως ίσχυσε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ορίζονται ημερομηνίες για την είσοδο στην πλατφόρμα και την υποβολή της αίτησης.

Αντ’ αυτού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους για το επίδομα μέχρι τα τέλη Μαΐου -όπως ακριβώς και για τους εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν από 1 έως 20 άτομα προσωπικό, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις (χωρίς προσωπικό), όπως είχε εισηγηθεί προ ημερών η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Πηγή: economistas.gr

Previous ArticleNext Article