top, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μπάνσκι συγκινεί με το νέο του έργο: Αγοράκι κρατά κούκλα νοσοκόμας ως σούπερ ήρωα

Ένα ξεχωριστό μήνυμα στέλνει ο γνωστός καλλιτέχνης Bansky, με το νέο του έργο.

Ο Bansky, ζωγράφισε ένα αγοράκι το οποίο είχε δίπλα του σε ένα καλαθάκι παιχνίδια με σούπερ ήρωες. Μπάτμαν και Σπάιντερμαν βρίσκονται στο καλάθι του, αλλά το παιδάκι επιλέγει να κρατήσει μια άλλη κούκλα για σούπερ ήρωα: μια Βρετανίδα νοσηλεύτρια…

Με αυτόν τον τρόπο ο Bansky στο έργο του αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον την Τετάρτη, με τον καλλιτέχνη να δημοσιεύει το έργο του στην προσωπική του σελίδα στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που τα αλλάζει όλα).

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ έγραψε σε tweet: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης… που δημιούργησε ο Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας». «Ένα εμπνευσμένο φόντο για να σταματάει για λίγο κανείς και να συλλογίζεται αυτούς του πρωτόγνωρους καιρούς», συμπλήρωσε στο μήνυμά της στο Twitter.

Δεν είναι το πρώτο έργο που ο Bansky έχει εμπνευστεί από την πανδημία. Ανήρτησε φωτογραφία με το σήμα κατατεθέν του, τους αρουραίους να τρέχουν πανικόβλητοι σε ένα μπάνιο τον περασμένο μήνα, σχολιάζοντας: «Η σύζυγός μου μισεί όταν εργάζομαι από το σπίτι». Το νέο έργο του θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και κατόπιν θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του NHS, μεταδίδει το BBC.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous ArticleNext Article