Εκπαίδευση - Παιδεία, Ελλάδα

Την προσεχή Δευτέρα επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου

Με σχολαστικούς καθαρισμούς άνοιξαν την Τετάρτη τα σχολεία προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα σχολεία ήταν κλειστά για δύο μήνες, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται αντισηψία ενώ η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι σε επαφή με τους εκπροσώπους των δήμων και των Περιφερειών προκειμένου οι σχολικές μονάδες να εφοδιαστούν με αντισηπτικά διαλύματα και όλο το αναγκαίο υλικό.

Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την επιστροφή στα θρανία. Η χρήση της μάσκας θεωρείται προαιρετική από τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

«Απαιτητική», χαρακτήρισε τη διαδικασία επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός χαρακτήρισε ως «αποφασιστικής σημασίας» την τρέχουσα εβδομάδα για την εξέλιξη των σχολικών μαθημάτων, αφήνοντας την ίδια ώρα όλα τα σενάρια ανοιχτά, αναφορικά με το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των παραδόσεων, μετά και τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τσιόδρας: Εισηγηθήκαμε τα Φροντιστήρια να συνεχίσουν διαδικτυακά τα μαθήματα

«Στα φροντιστήρια υπήρχε ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή μας να συνεχίσουν να λειτουργούν διαδικτυακά με τηλεμάθηση και τηλεκπαίδευση, το οποίο ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τη συνεχή λειτουργία των φροντιστηρίων και θεωρούμε ότι και σε αυτή τη φάση είναι πολύ καλό να συνεχίσει έτσι η δραστηριότητα αυτή», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Για την η επαναλειτουργία των ωδείων ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι «για το ωδείο συγκεκριμένα, επειδή είχαμε συγκεκριμένα παραδείγματα επιδημιών που είχαν σχέση, υπάρχει εκφορά του αέρα με μεγάλη ένταση πολλές φορές και είχαμε επιδημίες στην Ελλάδα στην πρώτη φάση που αφορούσαν μονωδούς και χορωδίες, χρειάζεται λιγάκι περισσότερη προσοχή. Ένας ιός μεταδίδεται με τον αέρα, με τα αεροσταγονίδια και δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό και εκεί να υπάρχει μια τηλεκπαίδευση».

H χρήση μάσκας

Για την χρήση μάσκας στα σχολεία ο κ. Τσιόδρας είπε: «Οπωσδήποτε δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως. Η τήρηση αυτού εξαρτάται βέβαια και από τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή.Η προαιρετική χρήση της μάσκας, από όσο ξέρω, έχει γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, όχι για το περιβάλλον του σχολείου. Και είχε γίνει με αφορμή την πιθανότητα να εκτεθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες που αφορούσαν οδηγούς και συνοδούς των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία.Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το θέμα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην Επιτροπή, να συζητηθεί και αυτή η διάστασή του. Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάποια από τα μέτρα που θα προτείνουμε, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίθετα με τον τρόπο που αναφέρει. Αλλά δεν έχουμε εισηγηθεί τέτοιο μέτρο μέσα στα σχολεία. Έχουμε εισηγηθεί μέτρο προαιρετικής χρήσης μάσκας στα σχολικά λεωφορεία».

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article