ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επανέναρξη λειτουργίας των Τμημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ανακοινώνει την επανέναρξη λειτουργίας των Τμημάτων Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, εφαρμόζοντας  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας εναντίον του Covid-19. Συγκεκριμένα προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των Τμημάτων ως εξής:

Α) Από 18/5:  

Τμήμα Μουσικής: Επαναλειτουργία όλων των τμημάτων ατομικών  μαθημάτων οργάνου (Ειδικών επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών), καθώς και όλων των τμημάτων ειδικών θεωρητικών ομαδικών μαθημάτων του  Δημοτικού Ωδείου Βόλου, για μαθητές άνω των 11 ετών. Για τα υπόλοιπα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου προσφέρονται στους σπουδαστές μαθήματα συγχρονικής και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. 

Τμήμα Χορού: Επαναλειτουργία Τμημάτων της Δημοτικής Σχολής Χορού για  μαθητές άνω των 11 ετών. 

Β)  Από 25/5

Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων: Επαναλειτουργία Τμημάτων για  μαθητές άνω των 11 ετών.

Τμήμα Θεάτρου: Επαναλειτουργία του Τμήματος Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου και έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές άνω των 11 ετών.

Γ) Από 1/6

Τμήμα Μουσικής: Προγραμματίζεται η σταδιακή  επαναλειτουργία των υπόλοιπων υποχρεωτικών ομαδικών θεωρητικών μαθημάτων  του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για μαθητές άνω των 11 ετών, για το σκοπό αυτό θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Για την επαναλειτουργία τμημάτων για μαθητές  κάτω των 11 ετών, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και συμβαδίζοντας με το Υπουργείο Παιδείας. Η επαναλειτουργία ή/και η εκ νέου διακοπή της λειτουργίας των τμημάτων θα εξετάζεται σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα εξετάζεται η παράταση της εκπαιδευτικής περιόδου μέχρι τέλη Ιουλίου 2020.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας εναντίον του Covid-19. Ενδεικτικά τα μέτρα αφορούν στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας και στην αυστηρή εφαρμογή κανόνων τήρησης αποστάσεων ασφαλείας στις αίθουσες διδασκαλίας, στην απολύμανση και τον αερισμό των χώρων και των αιθουσών, στην προγραμματισμένη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, στην αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, όπως πλύσιμο και απολύμανση χεριών, στην προσέλευση μόνο με ραντεβού στις διοικητικές υπηρεσίες των τμημάτων για διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών που δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν τηλεφωνικά ή/και ηλεκτρονικά και πάντα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, στην αυστηρή σύσταση χρήσης μάσκας και απολυμαντικών από μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και διοικητικούς υπαλλήλους. Για όλα αυτά τα μέτρα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.doepap.gr, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τμημάτων αλλά και στις εν λειτουργία δομές θα παρέχονται αναλυτικές οδηγίες.

Previous ArticleNext Article