Εκπαίδευση - Παιδεία, Ελλάδα

Μετά τις 20 Μαΐου η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων ή όχι, ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού».

«Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεχτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», ανέφερε η ίδια σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ενώ σχολιάζοντας την επιστροφή στα θρανία των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και των Γυμνασίων σήμερα, η υφυπουργός χαρακτήρισε ιερό αυτό που συμβαίνει και για το κοινωνικό, αλλά και για το ουσιαστικό κομμάτι.

«Δεν θα μπορούσα να αμφισβητήσω την αξία του και το αποτύπωμά του. Έχει και ψυχολογική αξία η επιστροφή για τα παιδιά που έχουν μείνει για καιρό στο σπίτι» τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν αμφισβητώ την αξία της εκ νέου επαφής των παιδιών με το εκπαιδευτικό υλικό και τους εκπαιδευτικούς».

Για τη νέα σχολική χρονιά και σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι: «υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες».

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να κρατήσουν τα παιδιά τα βιβλία τους για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για το πώς μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, ενώ για τις κάμερες απάντησε ότι αφορούν κλειστές ψηφιακές τάξεις ή μόνο την παράδοση του μαθήματος. «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διαφυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα» σημείωσε η κα Ζαχαράκη.

Πηγή: cnn.gr

Previous ArticleNext Article