Αθλητικά, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Ανοιχτές και οι κλειστές Αθλητικές Εγκαταστάσεις και τα Κολυμβητήρια από 25 Μαΐου στο Δήμο Βόλου

Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Α. Ζέρβας ενημερώνει, ότι η άρση απαγόρευσης λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, πέραν των ανοικτών , οι οποίες ήδη λειτουργούν υπό όρους, επεκτείνεται και στις κλειστές Αθλητικές Εγκαταστάσεις καθώς επίσης και στα Κολυμβητήρια, ανοικτές και κλειστές δεξαμενές, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1868, που δημοσιεύτηκε στις 17.05.2020.

Σε όλες τις  περιπτώσεις  η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα λειτουργήσουν  είναι:

  • Κλειστά Γυμναστήρια: ΄΄Β. Παρασκευόπουλος΄΄ ,  Ν. Ιωνίας, ΕΑΚ,  Αγριάς,  Πορταριάς, Βαρέων Αθλημάτων, Καραγάτς

Όλα τα κλειστά Γυμναστήρια , για αυστηρά ατομική προπόνηση (ολιγομελή γκρουπ), για αθλητές άνω των 13 ετών, επιτρέπεται η χρήση μπάλας ατομικά χωρίς αλλαγές .

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2421071770 (Δ/νση Αθλητισμού )

  • Τα Κολυμβητήρια ανοικτές και κλειστές δεξαμενές για αθλητές άνω των 13 ετών, θα επαναλειτουργήσουν από τις 25.05.2020 , τηρουμένων των οδηγιών και υγειονομικών  πρωτοκόλλων που ανακοινώθηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2421071770 (Δ/νση Αθλητισμού )

Επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων, από 25.05.2020 για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

  • Για υποψηφίους σε ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κλπ οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κλειστά Γυμναστήρια. Τα κολυμβητήρια μία εβδομάδα αργότερα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν και βεβαίωση της Σχολικής Μονάδας, σχετικά με την δήλωσή τους για τις συγκεκριμένες Σχολές

Τα υπαίθρια αθλητικά Κέντρα και Πάρκα δεν συμπεριλαμβάνονται στην διαδικασία  επαναλειτουργίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων, κερκίδων, κυλικείων, αποτρέπεται η χρήση τουαλετών και γενικότερα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει ανακοινωθεί ( για περισσότερες πληροφορίας είμαστε στη διάθεσή σας ).

Τα Αθλητικά Σωματεία μπορούν να κάνουν χρήση της εγκατάστασης κατόπιν κατάθεσης κατάστασης συγκεκριμένων αθλητών (ονοματεπώνυμο και έτος γέννησης) και συνεννόησης με την Δ/νση Αθλητισμού για σωστό προγραμματισμό, στο e-mail athlitismos@doepap.gr .

Η μετάβαση σε κάθε επόμενη φάση θα γίνεται μετά από εκτίμηση της πορείας της επιδημίας και θα ανακοινώνεται από την ΓΓΑ με νέα απόφαση. Για τον λόγο αυτό δεν δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες μετάβασης από την μία φάση στην επόμενη.

Για σχετικές αποφάσεις και για την σταδιακή προσβασιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους συλλόγους αλλά και από τους πολίτες  θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω δελτίων τύπου.

Previous ArticleNext Article