Ειδήσεις, Εκπαίδευση - Παιδεία, Ελλάδα

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία: Εκ περιτροπής οι μαθητές και χωρίς ολοήμερα η λειτουργία

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας ύστερα από διάστημα απουσίας 3 μηνών. Εκ περιτροπής μάθημα θα κάνουν οι μικροί μαθητές σε Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία εφόσον στα τμήματα υπάρχουν άνω των 15 παιδιών ενώ φαίνεται πως η σχολική χρονιά δεν θα λήξει στις 30 Ιουνίου αλλά λίγες ημέρες νωρίτερα αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα παραταθεί μόλις για 10 ημέρες.

Στις 13:00 το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικών εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα είναι μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα μέτρα προστασίας που θα υπάρξουν σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Οι υπουργός παιδείας θα δώσεις όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα είναι το μάθημα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία την εποχή του κορωνοϊου, ενώ ο υπουργούς εσωτερικών θα εξειδικεύσει πώς θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, αλλά και τι θα γίνει με τις άδειες ειδικού σγκο0πού των γονέων.

Τα μέτρα ουσιαστικά θα είναι εκείνα που ήδη εφαρμόζονται σε γυμνάσια και λύκεια και μέχρι στιγμής έχουν αποδώσει καθώς δεν έχει υπάρξει διασπορά της νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής, ενώ θα δημιουργηθούν υπό-τμήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν μέσα στην αίθουσα περισσότερα από 15 άτομα. Δηλαδή την πρώτη εβδομάδα οι μισοί μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα θα γίνεται αντίστροφα. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και ο ανώτατος αριθμός εντός τάξης τα 15 άτομα.

Ωστόσο σε αρκετές περιοχές και κυρίως στην περιφέρεια υπάρχουν ολιγομελή τμήματα στα δημοτικά. Σε αυτή την περίπτωση τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά και όχι εκ περιτροπής από την στιγμή που δεν θα υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών στις τάξεις.

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται φυσικός εξαερισμός. Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. Επίσης θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε τα διαλείμματα να είναι διαφορετικά για κάθε τάξη ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα προαύλια.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας τόσο στην τάξη και όσο και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα παραταθεί το σχολικό έτος, δηλαδή έως την Πέμπτη 25 ή Παρασκευή 26 Ιουνίου, προκειμένου οι δάσκαλοι αμέσως μετά να κλείσουν διοικητικά την σχολική χρονιά. Ουσιαστικά τα παιδιά του δημοτικού θα επιστρέψουν στα θρανία για περίπου τέσσερις εβδομάδες, ενώ το νέο σχολικό έτος αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι ώρα θα φεύγουν από τα σχολεία τα παιδιά το μεσημέρι, καθώς οι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα ολοήμερα τμήματα δεν θα λειτουργήσουν.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article