Εκπαίδευση - Παιδεία, ΠΑΙΔΙ

Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα οι ιδιωτικοί και δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Μετά την αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας, προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας τους (δεν αφορά δημοτικούς σταθμούς), που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, μετά από διαδοχικές διασκέψεις την προηγούμενη εβδομάδα με την Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, καταρτίστηκαν τα μέτρα, που πρέπει να τηρούνται, για να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και των εργαζομένων και να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Τα μέτρα, που περιγράφονται στην εγκύκλιο, αφορούν τόσο τις προδιαγραφές λειτουργίας των μονάδων, όσο και την προσέλευση και μεταφορά παιδιών από και προς αυτές, καθώς και τους γενικούς κανόνες υγιεινής, όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμού στενών επαφών μεταξύ παιδιών, προσωπικού και γονέων, όπως:

– Ο διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες, που δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.

– Επιμερισμός των παιδιών σε τμήματα, με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά.

– Η χρήση συγκεκριμένης αίθουσας από κάθε ομάδα και η αποφυγή αλληλεπίδρασης παιδιών από διαφορετικές αίθουσες.

– Η αποφυγή ή τροποποίηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες.

Σχετικά με το θέμα, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών επιτέλεσε το σκοπό της, που δεν ήταν άλλος από τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Την Δευτέρα, οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν ξανά, για να υποδεχθούν τα παιδιά και να τους παρέχουν τις πολύ σημαντικές τους υπηρεσίες. Τόσο το προσωπικό των μονάδων, όσο και οι γονείς, θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, που ορίζονται για τη λειτουργία τους και να καθοδηγούν κατάλληλα τα παιδιά, για να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων».

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article