Ειδήσεις, Ελλάδα, Εργασία, Κοινωνία

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων 55-67 ετών

Δύο νέα προγράμματα με στόχο την οικονομική στήριξη και την επανένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης σε συνεργασία με τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε πρόγραμμα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών δημόσιου τομέα για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως. Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

Το δεύτερο αφορά ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και, παράλληλα, ένα πρόσθετο πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται: α) Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Η επιχορήγηση για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ορίζεται στο 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 800 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε μήνα μερικής απασχόλησης η επιχορήγηση ορίζεται στο 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12) μήνες, ύστερα από αίτηση που υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης:

«Υλοποιούμε 2 νέα στοχευμένα προγράμματα στήριξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 55-67 ετών και για 2.000 ανέργους συμπολίτες μας (ΑμεΑ, απεξαρτημένους από ουσίες ή παραβατικά άτομα νεαρής ηλικίας κ.α). Δημιουργούμε τις συνθήκες για μία δεύτερη ευκαιρία σε κατηγορίες συνανθρώπων μας που υπέστησαν κοινωνική απομόνωση και μεγάλη οικονομική δυσχέρεια ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας για 2 χρόνια και να σταθούν στα πόδια τους. Επιδοτούμε γενναία επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα καλύπτοντας μεγάλο μέρος από το μισθολογικό και το μη μισθολογικό κόστος στηρίζοντας οικονομικά και ηθικά όλους τους συνανθρώπους μας, ειδικά αυτούς που χρειάζονται περισσότερο τη μέριμνα της Πολιτείας».

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article