Εκδηλώσεις, Μαγνησία

5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού τρούφα στο Πήλιο

Με λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος στην Αργαλαστή η «5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα» στο Πήλιο.

Τις φετινές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αργαλαστή 17-18-19 Ιουλίου 2020 στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο Αργαλαστής. Τα εγκαίνια των περιπτέρων με προϊόντα τρούφα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κατάρων κ.κ. Μακάριο. Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης και τις 3 ημέρες θα μαγειρέψει εδέσματα με τρούφα για όλους τους παρευρισκόμενους. Ομιλίες για τη τρούφα από τον Δρ. Στέφανο Διαμαντή με τίτλο «Ελληνική τρούφα – Από το μηδέν στην εξαιρετική ποιότητα, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές». Ομιλία με θέμα «Η μεταποιημένη τρούφα στην Ελληνική και ξένη αγορά» ,από την κ. Δάφνη Μπρανιώτη και τον κ. Τάσο Παπαφώτη της εταιρείας ΔΡΥΑΣ. Περιβαλλοντική εκπαίδευση με σκυλιά και ψάξιμο για μανιτάρια τρούφα. Επίσκεψη στα οικογενειακά οινοποιεία Αργαλαστής Μυλωνά – Πατιστή – Ρακή που θα είναι ανοιχτά όλο το τριήμερο.

Χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες θα λάβουν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Κάθε βράδυ θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 17 Ιουλίου Κατερίνα Τοπάζη – Ζαχαρίας Μέλλιος.

Σάββατο 18 Ιουλίου Γιάννης Βασιλείου – Βίκυ Φωτοπούλου.

Κυριακή 19 Ιουλίου Ειρήνη Λεγάκη – Γιάννης Ρωμαίος.

Καλλιτεχνική επιμέλεια – μπουζούκι Πασχάλης Τριανταφυλλίδης.

Θα υπάρχουν στην διάθεση και περίπτερα προς 100€ το ένα και ελεύθερος χώρος 3τ.μ. προς 50€ για το τριήμερο για όσους ενδιαφέρονται να εκθέσουν διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Εάν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε με την κυρία Παπαθανασίου Τίνα στο τηλέφωνο 6995798252 κάθε εργάσιμη ημέρα από της 10 το πρωί έως την 13:00 το μεσημέρι μόνο.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ, Astra TV, Thessalia TV και Radio Marconi, τις εφημερίδες Ταχυδρόμος, Θεσσαλία, Θεσσαλική Press, Μαγνησία, Agrenda, Ελεύθερο τύπο και τα κοινωνικά Blogs MyVolos, TheNewspaper, Ploumistos, AlmyrosInfo, TheNewspaper, MyCityNet, OnVolos, ThessaliaNews, VolosPress, e-Volos, Voliotaki και SkiathosLife.

Ο Πρόεδρος Στέργιος Παπαϊωάννου

Previous ArticleNext Article