top, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΕΣ

Η UrbanAct υλοποίησε δύο νέες τοιχογραφίες στη πόλη του Βόλου

Η UrbanAct υλοποίησε δύο νέες τοιχογραφίες στη πόλη του Βόλου με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Kez και Same84 και τη συνεργασία και στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι τοιχογραφίες εντάσσονται στο πρόγραμμα CoSpIRom (Common Spaces for Integration of Roma) το οποίο έχει ως στόχο αφενός την ενδυνάμωση των Ρομά και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας για την κοινότητα των Ρομά, αμφισβητώντας τα συμβολικά σύνορα που ξεχωρίζουν τις δύο κοινότητες.

Η μία τοιχογραφία υλοποιήθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας από τον καλλιτέχνη Same84 και φέρει τον τίτλο «Πολύχρωμα Χαμόγελα». Στο εν λόγω σχολείο θα υπάρξει και συμμετοχική δράση των μαθητών σε παραπλήσια της κεντρικής τοιχογραφίας επιφάνεια, όπου οι μαθητές θα χρωματίσουν “λέξεις” στα ελληνικά και στα ρομανί.

Η δεύτερη τοιχογραφία υλοποιήθηκε σε κτίριο ιδιώτη έναντι του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου από τον καλλιτέχνη Kez και φέρει τον τίτλο «Contact Is Possible».

Ευχαριστούμε την επιστημονικά υπεύθυνη του έργου Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χαρούλα Σταθοπούλου για τη συνεργασία, το Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, κ Αναστάσιο Γούκο, τους ιδιοκτήτες του κτιρίου στη δεύτερη τοιχογραφία και φυσικά τους καλλιτέχνες που για μια ακόμη φορά μας «πρόσφεραν» δύο εικαστικά έργα  με μηνύματα τα οποία απευθύνονται σε όλους μας και συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη.

Για όμορφες πόλεις, με ελεύθερους δημόσιους χώρους και συμμετοχικούς πολίτες.

 

w/urbanact.gr

fb/urbanact.gr

Previous ArticleNext Article