Εκπαίδευση - Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΑΙΔΙ

Και φέτος «Κατασκήνωση στην Πόλη» από το Δήμο Λαρισαίων

  • Την λειτουργία του προγράμματος ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης
  • Θα λειτουργήσει με τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα
  • Μια περίοδος (από 20 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου), σε 7 σχολεία και με συμμετοχή 500 περίπου παιδιών.
  • Κάλεσμα Καλογιάννη στις οικογένειες να στηρίξουν και να εμπιστευτούν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, τα οποία, όπως τόνισε «δεν λειτουργούν κερδοσκοπικά»

Την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος για παιδιά Δημοτικού «Κατασκήνωση στην Πόλη» και για φέτος και παρά τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο δήμαρχος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτ. Βούλγαρη και την διευθύντρια  της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων και συντονίστρια του προγράμματος κα Στ.  Μπαξεβάνου, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ό,τι ο Δήμος κατάφερε, να οργανώσει έγκαιρα και σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες και  τα πρωτόκολλα την υλοποίηση του προγράμματος και φέτος.

«Η «Κατασκήνωση στην Πόλη», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, είναι μια καινοτόμα δράση  που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και έχει αγκαλιαστεί από παιδιά και γονείς και αυτό αποδεικνύεται ότι την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε συμμετείχαν 150 παιδιά και στην περασμένη χρόνιά ο αριθμός έφτασε τα 2.500 παιδιά.»

Φέτος, όπως είναι αυτονόητο, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί στις ανάγκες που επιτάσσουν τα μέτρα προστασίας.  Έτσι, θα λειτουργήσει μια περίοδος 3 εβδομάδων, από 20 Ιουλίου  έως 7 Αυγούστου 2020, σε 7 σχολεία της πόλης, ενώ τα  τμήματα που θα λειτουργήσουν θα έχουν έως 15 παιδιά. Συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν 500 περίπου παιδιά.

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, τη συνεργασία φορέων της πόλης και των υπηρεσιών του δήμου, ενώ θα λειτουργήσουν προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων, κολύμβησης, ρομποτικής, θεατρικού παιχνιδιού, κινηματογράφου, κηπουρικής, μουσικής, φυσικών επιστημών, σκακιού, ζαχαροπλαστικής, ελεύθερου-ψυχαγωγικού παιχνιδιού, εκδρομών ΠΙΚ-ΝΙΚ, γνωριμίας με την πόλη και την ιστορία της.

Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου να λειτουργήσουν 2 παιδικοί σταθμοί κατά τον Αύγουστο, ώστε και τα μικρότερα παιδιά των οικογενειών της Λάρισας να έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά.

Κεντρική πολιτική μας άποψη είναι ότι  «Πόλη είναι πάνω από όλα οι άνθρωποι» και με αυτό το γνώμονα συνεχίζουμε τη δουλειά μας στο Δήμο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε  στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, το προσωπικό  της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της ΔΗΚΕΛ και τους φορείς για τη συνεργασία και φυσικά τη συντονίστρια της δράσης και Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα  Μπαξεβάνου για το σχεδιασμό του φετινού προγράμματος.

Ευχαριστίες εξέφρασε ο Δήμαρχος και προς τις οικογένειες της Λάρισας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στις δομές του Δήμου, τόσο στους Παιδικούς σταθμούς όσο και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Μάλιστα εν όψει της νέας σχολικής περιόδου από τον φθινόπωρο  κάλεσε τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στις δομές μας.

«Είναι ιδιαίτερα  σημαντικό οι πολίτες να στηρίξουν τις δημόσιες δομές για τα παιδιά. Ο Δήμος και η ΔΗΚΕΛ που έχει στην ευθύνη της τα ΚΔΑΠ, διαθέτουν  υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, ενώ τα παιδιά απασχολούνται σε πλούσιες δράσεις και ένα γεμάτο πρόγραμμα και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δομές του Δήμου (πολιτιστικές, αθλητικές κ.α.). Μάλιστα ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της ίδρυσης νέων ιδιωτικών ΚΔΑΠ, λέγοντας πως παρατηρούμε ότι φυτρώνουν σαν «μανιτάρια» για να συμπληρώσει με νόημα πως οι Λαρισαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος και οι δομές του ενδιαφέρονται και στηρίζουν τα παιδιά, χωρίς να λειτουργούν κερδοσκοπικά.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτ. Βούλγαρης, τόνισε ότι ήταν πρόκληση για το Δήμο η διοργάνωση του προγράμματος στις συνθήκες που ζούμε και ευχαρίστησε με τη σειρά του τα υπηρεσιακά στελέχη και το παιδαγωγικό προσωπικό για την υλοποίηση του προγράμματος. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι ένα πρόγραμμα που αξιολογείται και στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει» και του σχετικού διεθνούς δικτύου της UNESCO στο οποίο μετέχει η Λάρισα.

Τέλος η συντονίστρια του προγράμματος και Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα  Μπαξεβάνου, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι Λαρισαίοι αγκάλιασαν και στήριξαν την Κατασκήνωση στην Πόλη.

Σε ποια σχολεία θα πραγματοποιηθεί η «Κατασκήνωση στην Πόλη» – Αιτήσεις

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα  οι οικογένειες,  τα κέντρα–σταθμοί, τα οποία θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

1.     4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
2.     5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2-Άγιος Κωνσταντίνος)
3.     12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38- Άγιος Γεώργιος)
4.     14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2- Ιπποκράτης)
5.     19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32- Χαραυγή)
6.     25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
7.     1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)

 

Οι ώρες λειτουργίας της κατασκήνωσης θα είναι 8.00π.μ.- 2.30 μ.μ. και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά μετά τη λήξη προθεσμίας των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των παιδιών θα υποβάλλονται από 3 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2020 στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α (08:00-13:00) και στη ΔΗΚΕΛ, Ηπείρου 96-98.

Πληροφορίες: 2410680249, 2410680246, 2410680215.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Βεβαίωση Υγείας από παιδίατρο
  • Τελευταίο εκκαθαριστικό
  • Βεβαίωση Εργασίας μητέρας
  • Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο για ειδική κατηγορία
Previous ArticleNext Article