Εκπαίδευση - Παιδεία

Πανελλαδικές 2020: Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα στατιστικά των βαθμολογιών

H ανάγνωση των βαθμολογικών στοιχείων δείχνει πτωτική πορεία των βάσεων – Xημεία, Μαθηματικά και Αρχαία τα μαθήματα που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες δυσκολίες – Άνοιξε η ιστοσελίδα για τις βαθμολογίες. Tα στατιστικά των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της ειδικής ιστοσελίδας.

H ανάγνωση των βαθμολογικών στοιχείων δείχνει πτωτική πορεία των βάσεων.

Η πτωτική πορεία αναμένεται να σημειωθεί στο σύνολο των σχολών του 1ου, 2ου και 3ου πεδίου ενώ στο 4ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμα και η Ιατρική σχολή θα πέσει κάτω από το φράγμα των 18000 μορίων, όχι στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια, όπως στην στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως προκύπτει τα μαθημάτα που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν:

 – η Χημεία για τους υποψήφιους των θετικών σπουδών και των σπουδών υγείας

– τα Αρχαία για τους υποψήφιους των ανθρωπιστικών σπουδών
– τα Μαθηματικά για τους υποψήφιους των οικονομικών σπουδών
Συγκεκριμένα:

Στις ανθρωπιστικές σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στο πρώην μάθημα βαρύτητας των αρχαίων μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.

Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10 με το ποσοστό των αριστεύσαντων (με βαθμολογία άνω του 19) να είναι μόλις στο 1,28%.
Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευεσε.
Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20.

Previous ArticleNext Article