Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες η πανδημία δεν λειτούργησε ως καταστροφική δύναμη. Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 2,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, φτάνοντας τα 64,8 εκατ. μονάδες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Garthner. H ΙDC από την πλευρά της κάνει λόγο για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 11,2% στα 72,3 εκατ. μονάδες την ίδια περίοδο. Και οι δύο εταιρείες ερευνών υπογραμμίζουν ότι η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Αν και οι εταιρείες κατασκευής PC ήρθαν αντιμέτωπες με τα προβλήματα που προκάλεσε στην εφοδιαστική αλυσίδα η πανδημία του πρώτο τρίμηνο, πέτυχαν να επιστρέψουν σε ισχυρούς ρυθμούς παραγωγής, όταν οι προμηθευτές τους στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού πάτησαν το κουμπί της επανεκκίνησης. Ανταποκρίθηκαν έτσι στην αυξανόμενη ζήτηση, που πυροδότησε η ανάγκη για εργασία από το σπίτι, αλλά και για τηλεκπαίδευση- μία επιλογή που μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο έχουν κάνει και για το 2021.
Οι δύο μεγάλες δυνάμεις στην αγορά είναι η HP και η Lenovo με μερίδιο της τάξης του 25% έκαστη. Η Gartner βάζει στην πρώτη θέση την κινεζική εταιρεία, ενώ η IDC δίνει προβάδισμα στην αμερικανική. Την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν οι Dell και Apple στις λίστες και των δύο εταιρειών.

naftemporiki.gr