Διάφορα, Μαγνησία, Χορός

Σύλλογος «Οξυώτες» N.Αγχιάλου

Παρουσίαση: Ράπτης Χρήστος ,Πρόεδρος

Ο σύλλογος Οξυωτών ιδρύθηκε το 1985 από μία ομάδα ατόμων οι οποίοι  εγκαταστάθηκαν στην Νέα Αγχίαλο και θέλησαν να διατηρήσουν, στη νέα αυτή πατρίδα, ζωντανές τις μνήμες και τις παραδόσεις του τόπου καταγωγής τους. Στα 35 έτη συνεχόμενης λειτουργίας του, ο σύλλογος επέδειξε ιδιαίτερα πλούσια δράση. Από την ίδρυση του, ακόμα, συστάθηκε το πρώτο χορευτικό, ενώ εθελόντριες ,μέλη του συλλόγου, ανέλαβαν τη δημιουργία φορεσιών κατά το πρωτότυπο των αυθεντικών.

Σήμερα ο σύλλογος αριθμεί αριθμεί 450 μέλη ενώ λειτουργούν 8 χορευτικά τμήματα. Οι δράσεις του συλλόγου αφορούν σε:

  • Συμμετοχή σε παιδικά φεστιβάλ και εφηβικά ( Πορταριά – Αλμυρός- Ελασσόνα).
  • Συμμετοχή των ενήλιων τμημάτων σε φεστιβάλ του εξωτερικού ( Κύπρος – Σερβία- Ουγγαρία- Σικελία- Κων/πολη – Βουλγαρία).
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος ( Ναυτική εβδομάδα) και του Δήμου Βόλου (Γιορτή Κρασιού).
  • Συνδιοργάνωση με συλλόγους της Ν.Αγχιάλου του Διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που μέχρι τώρα έχει φιλοξενήσει πάνω από 30 αποστολές από διάφορες χώρες της υφηλίου ( Βραζιλία -Μεξικό – Αργεντινή – Ταυλάνδη – Κίνα).
  • Διοργάνωση , για 10 συνεχή έτη , για το πανηγύρι του προφήτη Ηλία στις 19 Ιουλίου κάθε έτους.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις και οι παρουσίες γίνονται υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Κουτσοβασίλη Ευαγγελίας.

  • Πραγματοποίηση ετήσιας χοροεσπερίδας στα πλαίσια της οποίας αναβιώνουμε ήθη και έθιμα του του χωριού μας. Με όρεξη και μεράκι συνεχίζουμε για δεύτερη πλέον γενιά το όραμα των πατεράδων μας, προσπαθώντας πάντα με αγάπη να ενώνουμε την καταγωγή μας με τον τόπο που έγινε η νέα πατρίδα μας , τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας.

 

 

Ευχαριστούμε εσάς για την ευκαιρία που μας δίνετε να αναφέρουμε τον σύλλογο μας και την φιλόλογο Βούζα Παναγιώτα για την βοήθεια της στη σύνταξη του παρόντος.

 

 

Τηλ. 6972692540

Email: 1985.oxya.na@gmail.com

Facebook: Σύλλογος Οξυωτών Νέας Αγχιάλου

Previous ArticleNext Article