Ελλάδα, Μαγνησία, Τοπικά Νέα

Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος ¨Η Νέα Αγχίαλος¨

Παρουσίαση: Μαρία Ρουπακιά , Πρόεδρος

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση των ηθών και εθίμων της Νέας Αγχιάλου που έλκει την καταγωγή της στην πανάρχαια αποικία της παλαιάς Αγχιάλου. Λειτουργούν τμήματα γυμναστικής και ρυθμικής υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Αναστασία Τσέλιου,  τμήματα μπαλέτου υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Ραφαέλλα Χατζηγιαννόγλου, παιδικό τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Μαρίας Γκογκινούδη , τμήματα εφήβων και ενήλικων υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη που διδάσκει παραδοσιακούς χορούς εδώ και 23 χρόνια στην Νέα Αγχίαλο από το 1996 έως και σήμερα.

Ο σύλλογος έχει συμμετοχή σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνονται  στην Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό με σημαντικές διακρίσεις. Έχει παραστεί σε εκδήλωση στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, σε φεστιβάλ στην Πράγα, στην Ρώμη, σε διεθνές φεστιβάλ στο Παρίσι το 2014 όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση.  Τον Σεπτέμβρη του 2013 παρουσίασε χορούς της Αγχιάλου στο θέατρο της Δώρας Στράτου στην Αθήνα. Κορυφαία εμφάνιση ήταν η συμμετοχή στην παράσταση «Ένα τραγούδι για την Θράκη» στο Αρχαίο θέατρο Ηρώδου του Αττίκου. Είναι ενεργό μέλος της ΠΟΣΑΡ και μαζί διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία τον Ιούλιο του 2013, το 5ο  Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικής Ρωμυλίας.  Παράλληλα ο σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την παράδοση και αναβιώνουν τα ήθη και  τα έθιμα της Νέας Αγχιάλου .

Το παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών , η χριστουγεννιάτικη γιορτή με παραδοσιακά δρώμενα, τα  παραδοσιακά κάλαντα, η αποκριάτικη γιορτή και η γιορτή κρασιού Νέας Αγχιάλου  υπενθυμίζουν στους ντόπιους την καταγωγή τους. Παράλληλα είχε δε την τιμή να φιλοξενήσει την Ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου από το ομώνυμο μοναστήρι της ΠΟΜΟΡΙΕ πόλη στην οποία ο σύλλογος συμμετείχε πολλές φορές στις εκδηλώσεις του Έλληνα βουλγαρικού συλλόγου. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του ο κόσμος αγκάλιασε τον σύλλογο και τις εκδηλώσεις του με πολλή αγάπη δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε το παραγωγικό μας έργο συμβάλλοντας στην διάδοση και διατήρηση του πολιτισμού και της παράδοσης της Νέας Αγχιάλου.

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Τηλ. 6972925037

Email: sillogosaghialos@gmail.com & vaspapadani@gmail.com

Facebook: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος “Η Νέα Αγχίαλος”

Previous ArticleNext Article