top, Μαγνησία, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Η “Thessaliki Press” στη βραδιά οινογνωσίας στο Karaiskos Farm

Στο Karaiskos Farm όλα ξεκινούν από το λαχανόκηπο τους. Εμπνέονται από τα φρέσκα μυρωδικά και την εποχικότητα των λαχανικών. Η έμφαση ξεφεύγει από τις περίπλοκες συνταγές, σημασία  έχει η αληθινή γεύση. Τομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια από το μποστάνι τους είναι οι πρωταγωνιστές της κουζίνας με το chef τους Τιμολέων Διαμαντή ,να αναδεικνύει τη γεύση τους. Το Kitchen Garden “Μίνθη” είναι η δική τους farm to table πρόταση για μια μοναδική γευστική εμπειρία σε ένα επίγειο παράδεισο.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Εχτές, λοιπόν, παρευρεθήκαμε στη βραδιά οινογνωσίας στο Αγρόκτημα Καραϊσκου για να γνωρίσουμε ένα από τα οινοποιεία της Θεσσαλίας. Το Domaine Zafeirakis φιλοξενήθηκε στο kitchen garden “ΜΙΝΘΗ” σε μια καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στο θεσσαλικό αμπελώνα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ο οινοποιός Χρήστος Ζαφειράκης  μας παρουσίασε τα κρασιά του κτήματος και μας μίλησε για το οινοποιείο. Προσωπικά, δοκιμάσαμε βιολογικά κρασιά όπως μαλαγουζιά λευκό και κόκκινο ξηρό κρασί , τα οποία ποιοτικά ήταν εξαιρετικά και είχαν υπέροχη γεύση.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.             Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Παράλληλα, δοκιμάσαμε μοναδικά γευστικά πιάτα από τον αγαπημένο και βραβευμένο master σεφ ,Τιμολέων Διαμαντή, που επιμελείται τα πάντα στο menu. Συγκεκριμένα επιλέξαμε χορτόπιτα στον ξυλόφουρνο, με φέτα και δροσερό γιαούτρι. Μια άλλη γευστική εμπειρία προήλθε από το νόστιμο πιάτο με αυγά , τοματίνια και μαρμελάδα ντομάτας. Τέλος, την προσοχή μας κέντρισε το ψωμάκι με ανθότυρο, τοματίνια και ξύδι φράουλας! Υπέροχες επιλογές, με βιολογικά προϊόντα και υλικά από το αγρόκτημα τους , όλα χειροποίητα.
Φυσικά, η βραδιά ήταν υπέροχη καθώς μαζί με τα ποιοτικά κρασιά και τις περίπλοκες και νόστιμες συνταγές είχαμε υπέροχη θέα σε ένα πανέμορφο χώρο μέσα στη φύση.
Μπορείτε να ανακαλύψετε και εσείς αυτόν τον επίγειο παράδεισο  στην Πορταριά Πηλίου και να τον επισκεφτείτε καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή: 16.00 – 22.00 , Σάββατο και Κυριακή: 10.00 – 22.00.
Tηλ. 6978556347
Previous ArticleNext Article