Εκπαίδευση - Παιδεία

Εξ’ αποστάσεως Μοριοδοτούμενη επιμόρφωση/Πιστοποίηση στην Ιστοριογραμμή/Storyline- Εγγραφές ως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το 9μηνο μοριοδοτούμενο εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ιστοριογραμμή/Storyline με επιστημονική υπεύθυνη την μόνιμη διδάσκουσα του Π.Θ κα. Ηλιοπούλου Ιφιγένεια, εξειδικευμένη στην Ιστοριογραμμή, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο διεθνές δίκτυο Storyline και ιδρύτρια της Storyline Greece, ξεκινά στο πλαίσιο του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τέλη Σεπτεμβρίου.  Πληροί όλες τις προϋποθέσεις με βάση την τρέχουσα νομοθεσία που αφορούν στην μοριοδότηση για προσλήψεις – διορισμούς εκπαιδευτικών και για κρίσεις στελεχών και εφοδιάζει τους εκπαιδευόμενους με πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Περισσότερα στο https://bit.ly/3ijX7aq

Για αιτήσεις εδώ: https://bit.ly/3ihkscK.

H εκπτωτική πολιτική εδώ:https://bit.ly/35u5RqB

Η παρούσα επιμόρφωση απευθύνεται σε:

 1. Στελέχη της εκπαίδευσης
 2. Εκπαιδευτές Ενηλίκων /Εκπαιδευτικών
 3. Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  όλων των ειδικοτήτων (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους)
 4. Ειδικούς Παιδαγωγούς
 5. Πτυχιούχους και Φοιτητές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής  και της αλλοδαπής
 1. Όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μουσεία

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με απόλυτη υπευθυνότητα από μια δυνατή ομάδα εκπαιδευτών, διδακτικών μελών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεγάλη εμπειρία και γνώση στις θεματικές ενότητες του προγράμματος. Η επιστημονική υπεύθυνη, η κα. Ηλιοπούλου Ιφιγένεια, μόνιμη διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, έχει  εξειδικευτεί στην Ιστοριογραμμή στο Πανεπιστήμιο Strathclyde στη Μ. Βρετανία. Έχει μια μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση της Ιστοριογραμμής τόσο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όσο και σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και προσδοκά μέσω αυτού του προγράμματος να την γνωστοποιήσει σε όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο. Εκπροσωπεί την  Ελλάδα στο διεθνές δίκτυο της Storyline και έχει ιδρύσει την Storyline Greece.

Διαδικασία Εισαγωγής

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  EΔΩ:  https://bit.ly/30a6Ack   έως τις   25 Σεπτεμβρίου 2020

Πληροφορίες – Επικοινωνία:

Ιστοσελίδα του Προγράμματος http://learning.uth.gr/?p=6126

E-mail: ifiliop7@gmail.com, greekstoryliners@gmail.com, ifiliop@uth.gr & learning@uth.gr

Tηλ.: 6944384359 (09:00–14:00 και 18:00-20:00) και 24210–06366 (9:00–15:00).

Λίγα λόγια για την Ιστοριογραμμή (Storyline)

Η Iστοριογραμμή είναι μια δομημένη παιδαγωγική προσέγγιση για τη μάθηση και τη διδασκαλία με μια δομή που προσφέρει ελευθερία τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τους μαθητέςΑποτελεί ένα ευέλικτο, εύχρηστο, δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο, κατάλληλο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ιδανικό για όλες τις ηλικίες, εφαρμόσιμο στην τυπική, μη τυπική αλλά και άτυπη μορφή εκπαίδευσης.

Το βασικό στοιχείο το οποίο την κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη είναι η δύναμη των ιστοριών, οι οποίες έλκουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων ανά τους αιώνες και τους βοηθούν να θυμούνται ό,τι μαθαίνουν, καθώς συνδέονται με τις ζωές τους και τους εμπλέκουν συναισθηματικά.

Η Ιστοριογραμμή αποτελεί ένα γοητευτικό μα και ασφαλές ταξίδι μάθησης. Γοητευτικό γιατί σε κάθε έναν από τους σταθμούς-επεισόδια οι μαθητές κινητοποιούνται να ανακαλύψουν οι ίδιοι τις απαντήσεις σε ερωτήσεις-κλειδιά του εκπαιδευτικού προκειμένου να εξελίξουν την ιστορία τους. Ασφαλές γιατί το ταξίδι ακολουθεί ένα μονοπάτι, σχεδιασμένο εκ των προτέρων από τον εκπαιδευτικό, μέσα στο οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθεί μια ευρεία ποικιλία των γνωστών διδακτικών μεθόδων και τεχνικών με τρόπο ώστε να έχουν νόημα και σύνδεση με την ιστορία που είναι σε εξέλιξη.

Η Ιστοριογραμμή έχει διττό ευεργετικό χαρακτήρα: α. Παρέχει στους εκπαιδευτικούς ένα ουσιαστικό πλαίσιο  για να οργανώσουv την διδακτέα ύλη, να συνδέσουν τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα του Α.Π, στοχεύοντας στην απόκτηση μιας ολοκληρωμένης και όχι κατακερματισμένης και αποσπασματικής γνώσης και β. Προσφέρει στους μαθητές την αίσθηση ότι η ιστορία τους ανήκει, είναι οι ίδιοι που την δημιουργούν, την γράφουν, παίζουν σε αυτή ως ήρωες, τη συνδέουν με τις ζωές τους χωρίς όμως να εκτίθενται, τους κινεί το ενδιαφέρον να εμπλακούν ενεργά, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να έχουν μια ισότιμη σχέση με τον εκπαιδευτικό μέσα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον.

Πρόκειται για μια βαθιά δημοκρατική, μαθητοκεντρική και βιώσιμη μεθοδολογία, που βασίζεται στον κοινωνικό εποικοδομητισμό. Σέβεται ό,τι “κουβαλά” ο μαθητής, ξεκινώντας από αυτό για να το συνδέσει στη συνέχεια με το νέο που καλείται να μάθει και να βιώσει – γνώσεις, συναισθήματα, δεξιότητες.

Η ευελιξία της μεθόδου επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών με τρόπο που είναι αναπτυξιακά κατάλληλος.

Στην Ιστοριογραμμή θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με απόλυτη υπευθυνότητα από μια δυνατή ομάδα εκπαιδευτών με μεγάλη εμπειρία και γνώση.

Η Ιστοριογραμμή βρίσκει εφαρμογή στο πλαίσιο της εκπαίδευσης σε πολλά πεδία:

 • Διδασκαλία Γνωστικών Αντικειμένων
 • Ευέλικτη ζώνη-Καινοτόμα προγράμματα
 • Διδασκαλία δεύτερης γλώσσας
 • Ψηφιακή αφήγηση – Ψηφιακό παιχνίδι
 • Διαφοροποιημένη διδασκαλία
 • Μουσειακή εκπαίδευση
 • Διαπολιτισμική εκπαίδευση
 • Ειδική αγωγή
Previous ArticleNext Article